Un Bitcoin, 40.000 de dolari, pentru prima oară: nu se aștepta nimeni la această premieră

Un Bitcoin, 40.000 de dolari, pentru prima oară: nu se aștepta nimeni la această premieră

Încrederea oamenilor în monedele tradiționale a fost exacerbată ieri, în timp dezastrului din SUA. În astfel de momente, amatorii de criptomonede au cel mai mult de câștigat, iar Bitcoin tocmai a depășit un nou record.

Pe parcursul zilei de joi, valoarea unui singur Bitcoin a depășit 40.000 de dolari. În contextul în care valoarea criptomonezii a explodat în ultimele săptămânii, depășirea acestui prag este relevantă mai ales pentru faptul că reprezintă o premieră. Nu cred că se așteptau mulți să vadă un singur bitcoin tranzacționat cu această valoare fabuloasă, vreodată.

În jurul orei 18:50 GMT, principala criptomonedă se tranzacționa la 38.950 USD, în creștere cu 6,52% față de sesiune, după ce a crescut cu puțin înainte până la aproximativ 40.380 USD, pe o piață extrem de volatilă timp de două luni, conform Factset.

„S-a atins un prag important de preț la bitcoin”, descentralizat și care nu depinde de băncile centrale, „s-a dovedit a fi un activ” valoros, a spus Naem Aslam, analist la Ava Trade. „Acum, toată lumea știe bitcoin și toată lumea vrea un pic din el”, a adăugat Naem, știind că persoanele fizice pot cumpăra o parte. Cu toate acestea, el precizează că „desigur, investitorii instituționali sunt cei care conduc acest boom”.

Dacă îți place să ții evidența pe subiectul Bitcoin, moneda a crescut cu 30% de la începutul acestui an și până în prezent. Dacă te uiți la situația din ultimele 12 luni, creșterea efectiv absurdă a gravitat în jurul cifrei de 370%. Motivul pentru care creșterea continuă să se producă este foarte probabil să aibă legătură cu mai mulți factori. Printre ei s-ar putea numără și interesul exacerbat al instituțiilor financiare majore.

Cei care înțeleg un pic mai bine cum funcționează economiile lumii, sunt de părere prezența bitcoin în piață are efectul de proteja economiile împotriva inflației. Conform CNBC, premiera referitoare la Bitcoin a venit la pachet cu depășirea unui alt prag financiar important. Piața de criptomonede a depășit în această săptămână pragul de un trilion de dolari, pentru prima dată.

Banca de investiții JP Morgan a notat într-un document publicat recent că valoarea bitcoin ar putea urca până la 146.000 de dolari pe termen lung pe măsură ce va concura aurul ca monedă „alternativă”.

Citește și: