Ultima limitare impusă de Steve Jobs pentru iPhone, desființată: ce plănuiește Apple

Ultima limitare impusă de Steve Jobs pentru iPhone, desființată: ce plănuiește Apple

Când Steve Jobs a lansat primul iPhone, a făcut câteva afirmații radicale. A listat la acea vreme ce nu vrea să vadă vreodată pe telefonul Apple. Între timp, restricțiile lui de atunci au fost desființate, cu excepția uneia.

Piața de mobile s-a schimbat foarte mult în ultimul deceniu, de la momentul în care Steve Jobs a încetat din viață. La momentul respectiv, CEO-ul Apple insista pe faptul că ecranul telefoanelor trebuie să nu fie niciodată atât de mare încât să nu-ți poți folosi smartphone-ul în permanență cu o singură mână.

Tot atunci, Jobs a clasificat prezența unui stylus alături de un smartphone ca fiind un eșec. Pentru el, asta însemna că nu ai un ecran suficient de bun pe aparat încât să se comporte impecabil în cazul interacțiunii cu degetul. Acum, se pare că un iPhone cu stylus este mai aproape ca niciodată. Primul astfel de gadget al gigantului din Cupertino se pare că va fi și unul pliabil, două premiere foarte importante pentru compania americană.

Primele zvonuri referitoare la un iPhone pliabil au apărut în 2017, dar au luat cu adevărat amploare în 2020. De curând, se vehicula faptul că ar putea ajunge pe piață anul viitor. Acum, un nou set de speculații publicate de EqualOcean atrag atenția asupra faptului că, din păcaate, un telefon pliabil de la Apple s-ar putea lansa abia în 2023.

În același set de zvonuri este inclusă, pentru prima oară, o referință la un stylus. Nu este foarte clar dacă vorbim de un accesoriu opțional, precum Apple Pencil pe care îl poți cumpăra sau nu pentru iPad-ul tău, sau va fi vorba de un stylus livrat împreună cu telefonul, la fel cum face Samsung cu seria sa Galaxy Note.

Revenind însă la terminalul pliabil, acesta se pare că va măsura între 7,3 și 7,6 inci în diagonală, când îl desfaci. Pentru că vorbim de un terminal cu clapetă care se pliază la mijloc, pe înălțime, acea diagonală s-ar putea reflecta într-un raport de aspect destul de extrem. Ca referință, cel mai apropiat de acest concept este Galaxy Z Flip, iar acela are 6,7 inci în diagonală și un raport de aspect de 22:9. În mod previzibil, nu a existat nicio confirmare din partea Apple pe marginea unui astfel de proiect.