Gestul Apple la care nu se aștepta nimeni: motivul pentru care iPhone 12 ar putea deveni istorie

Gestul Apple la care nu se aștepta nimeni: motivul pentru care iPhone 12 ar putea deveni istorie

În teorie, lansarea seriei de terminale iPhone 12 a fost una foarte profitabilă pentru Apple. În practică, au existat și câteva eșecuri costisitoare.

William Yang este un analist important din cadrul JP Morgan, iar în opinia sa, producția iPhone 12 mini se va încheia înainte de un an de la lansarea respectivului gadget. Din cauza vânzărilor foarte scăzute înregistrate de micuțul smartphone, sunt șanse mari ca în al doilea trimestru al acestui an, iPhone 12 mini fie să iasă din portofoliul gigantului din Cupertino, fie să rămână până la epuizarea stocurilor actuale. Una peste al, nu se va mai produce.

Datele pe care se bazează William Yang nu vin însă de la Apple, compania fiind foarte secretoasă când vine vorba de distribuția vânzărilor de iPhone pe modele. În schimb, provin de la furnizorii Apple, partenerii companiei americane care sunt responsabili de asamblarea efectivă a aparatelor.

Astfel, din cauză că vânzările nu corespund cu aşteptările companiei, Apple ar urma să reducă, în primă fază, producţia modelelor iPhone 12 şi iPhone 12 mini cu 9 milioane, respectiv 11 milioane de unităţi. Din momentul în care producția iPhone 12 mini va fi întreruptă, smartphone-ul se va mai comercializa până la epuizarea stocurilor, după care va deveni istorie și, cel mai probabil, nu vom mai vedea un mini la toamnă.

Pe de altă parte, Apple va crește producția pentru iPhone 12 Pro Max și iPhone 12 Pro, dar și producția de iPhone 11, unul dintre cele mai populare smartphone-uri pe care le comercializează gigantul contul de Tim Cook la ora actuală. Punctual, Yang estimează că Apple va creşte cu 11 milioane, 2 milioane, respectiv 8 milioane de unităţi producţia pentru cele trei modele.

Este important de reținut că Apple are cele mai mari cote de profit la terminalele scumpe, precum iPhone 12 Pro Max și iPhone 12 Pro. Din acest motiv, creșterea producției și renunțarea la modelele ieftine ar putea avea efecte benefice pe termen lung la capitolul profitabilitate. Dacă ai o curiozitate pe marginea acestui subiect, doar 6% dintre modelele de iPhone 12 vândute în ultimele luni au fost ”mini”.

Citește și: