Uită de Samsung Galaxy Fold: Find N de la Oppo este noul telefon pliabil pe care-l așteptai

Uită de Samsung Galaxy Fold: Find N de la Oppo este noul telefon pliabil pe care-l așteptai

Cele trei generații de telefoane pliabile ale Samsung l-au situat pe o poziție de lider în domeniu, atât de mult încât Huawei și Xiaomi au urmat, în cele din urmă, același model de ecran dublu pliabil. Acum, Oppo vrea să demonstreze că e mai bun.

După ce a arătat deja un prototip pliabil cu câțiva ani în urmă, era doar o chestiune de timp până când Oppo, al patrulea cel mai mare brand de smartphone-uri din lume, să se alăture scenei de telefoane pliabile. Compania chineză a dezvăluit Find N, care are un ecran extern de 5,49 inchi și se desfășoară într-un „Serene Display” flexibil de 7,1 inchi.

Ceea ce este special la acest design este că Oppo a optat pentru un raport de aspect peisaj – 9:8.4 (1.920 x 1.792), mai exact – pentru ecranul AMOLED flexibil, care oferă o utilizare mai practică a ecranului divizat. Asemănător cu Surface Duo 2 de la Microsoft, cu excepția faptului că este pe un singur panou.

În mod similar, ecranul AMOLED extern al lui Find N vine într-un raport de aspect 9:18 mai familiar (988 x 1.972), spre deosebire de mai îngustul Galaxy Z Fold 3, cu 9:24,5.

Oppo Find N, mai ușor de purtat în buzunar decât oricare alt telefon pliabil

Oppo a adăugat că, datorită designului său special al balamalei de flexie, este capabil să lărgească unghiul de pliere a panoului flexibil, reducând astfel cuta – „cu până la 80% mai puțin vizibilă în comparație cu alte dispozitive”, care aparent este certificat de TÜV Rheinland.

În ceea ce privește ecranul flexibil în sine, structura sa cu 12 straturi îi permite aparent să reziste la peste 200.000 de pliuri – chiar și la temperaturi de până la -20 grade Celsius. Din păcate, nu există nicio evaluare IP pentru Find N, dar Oppo ne asigură că dispozitivul a trecut propriile teste de umiditate și stropire ale companiei.

Spre surprinderea noastră, Find N este alimentat de Snapdragon 888 ceva mai vechi de la Qualcomm, spre deosebire de viitorul Snapdragon 8 Gen 1 sau de Snapdragon 888 Plus existent. Oppo a explicat că acest lucru se datorează ciclului mai lung de dezvoltare a acestui proiect. Acest chipset 5G este încă din belșug, plus că telefonul vine și cu până la 12 GB de RAM LPDDR5 și până la 512 GB de stocare UFS 3.1, împreună cu ColorOS 12 bazat pe Android 11, care ar trebui să mențină lucrurile să funcționeze fără probleme pe acei 120 Hz. ecran flexibil (deși ecranul extern este limitat la 60 Hz).

Din păcate, Oppo nu intenționează să-și aducă încă primul său pliabil în afara Chinei, deocamdată.