VIDEO Alternativa la ochelarii Google Glass: OPPO a creat un dispozitiv futurist

VIDEO Alternativa la ochelarii Google Glass: OPPO a creat un dispozitiv futurist

Nu au mai fost mari actualizări la Google Glass, de la disponibilitatea mai largă a ediției Enterprise Edition 2 de la începutul anului 2020, dar, pe de altă parte a lumii, OPPO crede că acum este momentul să lanseze un concurent direct – deși doar în piața din China.

După conceptul Oppo AR Glass de anul trecut, noul Oppo Air Glass va deveni disponibil pentru consumatorii chinezi în T1 2022, pentru un preț încă neanunțat.

La fel ca Google Glass, Oppo Air Glass este conceput pentru a furniza informații simple, cum ar fi navigarea, traducerea, teleprompter, calendar, vreme, fitness și multe altele. OPPO numește această „realitate asistată”, care păstrează pachetul portabil, dar practic și accesibil.

Oppo Air Glass îți vor schimba viziunea

Acest lucru este realizat folosind un „micro-proiector”, care are aproximativ dimensiunea unei singure boabe de cafea și găzduiește un cip micro LED, pentru a proiecta o imagine luminată de 640 x 480 pe un display – unul mai mare decât cel al Google Glass.

Conceptul Oppo Air Glass este condus de un Qualcomm Snapdragon Wear 4100, care este similar cu cipul din interiorul câtorva dintre cele mai recente smartwatch-uri Smartwatch Fossil și Ticwatch. Odată conectat la un telefon Oppo (cu Coloros 11 sau o versiune ulterioară) sau cu un ceas OPPO, poți comuta notificările prin atingerea barei subțire a Oppo Air Glass sau, pur și simplu, prin scuturarea capului, pentru a închide dispozitivul. Pentru a comuta între aplicații, glisezi, pur și simplu, bara de atingere.

În cazul aplicației Teleprompter, îți poți încărca un discurs, poți seta dimensiunea textului și viteza de derulare prin aplicația smartphone, apoi apeși bara de atingere pentru a derula manual, dacă este necesar. Oppo are, de asemenea, testarea de urmărire a gesturilor mâinilor, prin urmărirea OPPO pentru un control presupus mai intuitiv.

Pentru aplicația de navigare, OPPO a lucrat cu Baidu pentru a integra navigația Baidu Walk & Bike, precum și explorarea în apropiere. Utilizatorii vor vedea pur și simplu navigarea pas cu pas, bazată pe locație și orientare, iar comanda vocală este acceptată (probabil numai în limba chineză).