18 iul. 2021 | 14:00

TV-ul OLED rulabil de la LG a ajuns în magazine și costă cât un apartament în București

ACTUALITATE
TV-ul OLED rulabil de la LG a ajuns în magazine și costă cât un apartament în București

În urmă cu aproximativ patru ani, cei de la LG se lăudau cu prototipul unui televizor rulabil ce putea să se ascundă singur într-o cutie, când nu aveai nevoie de el. Acum, gadgetul cu pricina a devenit realitate și are un preț pe măsura unicității sale.

De-a lungul anilor, dacă lucrezi în presa de tehnologie, ai fi uimit câteva prototipuri vezi care nu se materializează niciodată într-un produs de serie. Multe dintre ele sunt prea futuriste, iar publicul larg pur și simplu nu este pregătit emoțional pentru ele. Altele ajung să aibă un preț atât de extraordinar, încât nu mai este realist să crezi cineva îl va plăti.

Dincolo de detaliile de fond, este absolut fascinant când un produs precum LG OLED R TV ajunge pe piață. Acesta este un televizor rulabil desprins din cele mai profunde fantezii ale tale. Este bucățica ta de viitor, iar aceasta nu este sub nicio formă o reclamă, pentru că nu cred să și-l cumpere cineva.

Jucăria din imaginea de mai sus și clipul de mai jos costă 100.000 de dolari sau vreo 85.000 de euro. Indiferent de monedă însă, cu siguranță poți asocia valoare respectivă cu mai mult entuziasm unui apartament din București, Brașov, Cluj sau oriunde altundeva în România. Dacă te chinui un pic, s-ar putea să-ți cumperi și o casă în apropiere de plajă cu prețul TV-ul rulabil de la LG.

Dacă nu ai o problemă cu prețul, felicitări, îți merge bine. De acei bani primești în schimb un televizor cu diagonala de 65 de inci, rezoluție nativă 4K și un panou OLED de cea mai bună calitate. Este certificat Dolby Vision pentru partea de HDR, are AirPlay 2 dacă vrei să-ți trimiți conținut de pe iPhone sau iPad și, nu în ultimul rând, este certificat HomeKit, ca să poți interacționa cu casa ta inteligentă. Nu de alta, dar dacă 100.000 de dolari pe TV, probabil că ai o casă inteligentă.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele