VIDEO Televizorul rulabil a devenit realitate: LG Signature OLED R pare SF, dar nu e

VIDEO Televizorul rulabil a devenit realitate: LG Signature OLED R pare SF, dar nu e

LG Signature OLED R este noul TV anunțat de sud coreeni la CES 2019 și va face istorie. Noul model este unic din mai multe puncte de vedere, dar faptul că vorbim de un TV rulabil nu pare real.

Am mai auzit în ultimii ani de ecrane flexibile și, în câteva circumstanțe, am văzut și panouri care se puteau rula. De fiecare dată însă, a fost vorba de un prototip, o demonstrație tehnologică pentru ceva de care ne vom bucura în viitor. LG a transpus întregul concept într-un produs comercial cu ajutorul noului LG Signature OLED TV R cu numele de cod 65R9. Dacă nu era evident, litera R de la sfârșit face referire la faptul că TV-ul este rulabil.

LG-signature-OLED-TV-R

Momentan, noua serie de TV-uri de top anunțată la CES include o singură diagonală. Astfel, dacă te încântă experiența fantastică a utilizării primului televizor rulabil, vei fi nevoit să te rezumi la ”doar” 65 de inci sau aproximativ 165 de centimetri.

În mod previzibil, este foarte dificil să produci un astfel de TV, iar probabilitatea că un astfel de produs să vină în curând de la altcineva decât LG este destul de mică.

lg signature oled r

La capitolul particularități practice, timpul de rulare și strângere este aproximativ 14 secunde, o valoare deloc exagerată. Baza din care iese TV-ul este destul de generoasă din prisma dimensiunii. Sud coreenii au profitat însă de spațiul respectiv și au integrat un sistem audio Dolby Atmos cu o putere reală de 100W în același spațiu. Cei care au afinitate pentru design, vor aprecia faptului că baza din aluminiu a fost creată de firma de designeri Kvadrat din Danemarca.

Momentan, prețul de achiziție este necunoscut, dar avantajele sunt destul de importante. În mod previzibil, valoarea inițială la care vei putea pune mâna pe LG Signature OLED R ar putea părea exagerată, dar asta nu înseamnă că nu va exista o piață pentru el. În plus, va fi doar o chestiune de răbdare până când un astfel de gadget va fi disponibil și în variante mai rezonabile din prisma prețului.

Ca un scenariu suplimentar de utilizare, LG a făcut posibil ca TV-ul să fie rulat parțiat pentru anumite scenarii de utilizare, deși acelea nu sunt foarte clare momentan. Procesorul de imagine folosit este intitulat Alpha 9 gen2. Clipul de mai jos ar trebui să te ajute să înțelegi mai bine modul în care funcționează întregul mecanism de rulare și compactare.

Citește și: