Toyota vrea să țină pasul cu rivalii: ce urmează să construiască

Toyota vrea să țină pasul cu rivalii: ce urmează să construiască

Toyota a anunțat că plănuiește să investească aproximativ 3,4 miliarde de dolari până în 2030 în dezvoltarea şi producerea de baterii.

Cel mai mare producător auto din lumea are în plan înființarea unei noi companii dar și să construiască o nouă fabrică de baterii în SUA împreună cu Toyota Tsusho, divizia de tranzacționare a metalelor a grupului japonez.

Noua fabrică, include o investiție de 1,29 miliarde de dolari din partea Toyota până în 2031. Aceasta ar urma să înceapă producţia în 2025 şi va crea 1.750 de noi locuri de muncă în SUA. Noua companiei se va concentra inițial pe producerea de baterii pentru vehicule hibride.

Producătorii auto din întreaga lume investesc miliarde de dolari pentru a-şi majora producţia de baterii şi vehicule electrice, confruntându-se cu cerinţe de mediu mai stricte.

Toată lumea investește în baterii

Ford împreună cu producătorul de baterii SK Innovation, din Coreea de Sud, au anunţat că intenţionează să investească 11,4 miliarde de dolari pentru a construi trei fabrici de baterii şi o uzină de asamblare pentru camioneta electrică F-Series în Tennessee şi Kentucky, cea mai mare investiţie din istoria companiei americane.

Proiectul va crea două mari uzine unde vor fi produse vehicule electrice şi baterii pentru alimentarea lor. Aici ar urma să lucreze aproape 11.000 de persoane, iar activitatea ar urma să demareze în 2025, au anunţat Ford şi SK Innovation.

Acest plan face parte din strategia celor de la Ford  pentru a-și dezvolta investițiile în vehicule electrice și autonome la 29 miliarde de dolari, chiar dacă pe ansamblul anului trecut a raportat pierderi nete de 1,3 miliarde de dolari.

Ford îşi va dubla, astfel, investiţiile în vehicule conectate, urmând să investească 22 miliarde de dolari în electrificare până în 2025. De altfel, anul trecut, Ford a anunțat că își va dezvolta afacerea  și va investi 11 miliarde de dolari pentru a lansa 40 de modele de automobile electrice și hibride.

Citește și: