Toyota planifică o cursă de anduranță cu mașini alimentate cu hidrogen

Toyota planifică o cursă de anduranță cu mașini alimentate cu hidrogen

În timp ce o mare parte din accentul pentru automobilele ecologice din viitor s-a concentrat pe vehiculele electrice cu baterie, există și alte alternative ecologice. Una dintre celelalte alternative majore ecologice este hidrogenul, deoarece nu produce emisii atunci când este ars. Toyota este una dintre puținele companii care are la dispoziție un vehicul de producție alimentat cu hidrogen.

Constructorul auto a anunțat recent că va organiza o cursă de anduranță cu  autoturisme Corolla alimentate cu hidrogen. Mașinile vor fi alimentate de un motor cu trei cilindri turbo care arde hidrogen. Motorul verde va fi plasat într-o Corolla Sport, care este similară cu Corolla Hatchback disponibilă în SUA.

Toyota spune că mașinile alimentate cu hidrogen produc zero emisii

Motorul este unul tradițional cu ardere internă, numai că funcționează cu hidrogen în loc de benzină. Toyota subliniază că o cantitate neglijabilă de ulei va fi ars din cauza procesului de ardere, dar motorul produce zero emisii de carbon. Toyota remarcă, de asemenea, că motorul va avea o senzație și un sunet similar, în comparație cu un motor cu ardere internă.

Cu toate acestea, din moment ce arderea hidrogenului este mai rapidă, motorul ar putea fi mai receptiv decât un motor tradițional pe benzină. Un alt punct interesant este că combustibilul cu hidrogen utilizat în mașina de curse este produs în câmpul de cercetare a energiei cu hidrogen Fukushima din Japonia. Această instalație produce hidrogen folosind o gamă mare de panouri solare, ceea ce înseamnă că combustibilul cu hidrogen este produs folosind surse regenerabile.

Mașina de curse cu hidrogen a Toyota va concura în runda a treia a seriei de curse din Japonia Super Taikyu luna viitoare. Acest eveniment este o cursă de anduranță de 24 de ore, desfășurată la Fuji Speedway.

Toyota spune că își dezvoltă motorul cu hidrogen ca modalitate de a contribui la „realizarea unei societăți de mobilitate durabile și prospere”.

Citește și: