Rivalul Tesla are un plan ca să-și facă, în sfârșit, mașina cu motor pe hidrogen

Rivalul Tesla are un plan ca să-și facă, în sfârșit, mașina cu motor pe hidrogen

Nikola Motor Company, un startup care concurează cu Tesla în spațiul vehiculelor electrice (EV), tocmai a încheiat un acord major cu General Motors pentru a-și fabrica camioneta cu motor cu hidrogen.

Recent, General Motors a cumpărat 11% din acțiunile Nikola Motor Company pentru două miliarde de dolari, relatează Ars Technica. Și acum, când cei doi sunt în mod oficial parteneri, General Motors se va ocupa de cea mai mare parte a ingineriei și a producției care trebuie făcută pentru dezvoltarea camionului Nikola Badger.

Acordul nu numai că îl ajută pe Nikola să-și îndeplinească obiectivul ambițios de a fabrica camioane cu energie curată, ci și împletește în continuare GM în industria în creștere a vehiculelor electrice.

Pentru General Motors, parteneriatul cu Nikola Motor Company este doar unul dintr-o rețea în creștere de proiecte ale vehiculelor electrice

Pe lângă preluarea procesului de fabricare a Badger, Nikola a acceptat să utilizeze noile baterii litiu-ion GM în vehiculele sale electrice și celule de combustibil cu hidrogen ale GM în camioanele sale, relatează Ars Technica. Este un aranjament neobișnuit care pune sub semnul întrebării cât de bune ar fi putut fi celulele de combustibil dezvoltate intern ale Nikola, dacă ar folosi doar GM acum.

„Nikola Motor este una dintre cele mai inovatoare companii din lume”, a declarat fondatorul firmei, Trevor Milton, într-un comunicat de presă. „General Motors este una dintre cele mai importante companii de inginerie și producție din lume. Nu ai putea visa la un parteneriat mai bun decât acesta”, a completat acesta.

De asemenea, la începutul lunii, relatează Ars Technica, GM a anunțat că intră într-o alianță cu Honda, în care Honda va folosi baterii produse de GM în viitoarele sale modele de vehicule electrice.

Acordul se extinde dincolo de preluarea Badger, care este programată provizoriu să intre în producție în 2022. Nikola va utiliza tehnologia GM pe parcursul programelor sale, inclusiv noua platformă de baterii litiu-ion Ultium de la GM.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: