Totul despre aer condiționat: cât durează instalarea, cât te costă un aparat nou, cât aștepți

Totul despre aer condiționat: cât durează instalarea, cât te costă un aparat nou, cât aștepți

Aparatele de aer condiționat păreau un moft, o aroganță și manifestare de opulență, în urmă cu câteva decenii. În cel mai rău caz, le-ai fi asociat cu o clădire de birouri și o sumedenie de efecte negative mai mult sau mai puțin inventate. Pe canincula din ziua de azi, percepția față de respectivele echipamente s-a schimbat radical.

Vara acestui an a fost absolut infernală și continuă să fie neobișnuit de călduroasă. Dacă accepți validitatea încălzirii globale, problema și mai mare este că anul viitor va fi și mai cald. În ultima săptămână, în diverse colțuri ale României, ai întâmpinat temperaturi între 35 și 40 de grade. Acelea te fac să iei foarte serios în calcul posibilitatea instalării unui aparat de aer condiționat, dacă vrei să mai supraviețuiești între cei patru pereți în care îți desfășori existența.

Cât de complicat este să-ți instalezi aer condiționat vara, cât costă

Nicio idee nu este mai proastă decât să-ți instalezi aer condiționat în mijlocul unei canicule globale. Timpul de așteptare poate fi extraordinar, prețul exagerat și, nu de puține ori, disponibilitatea firmelor care oferă acest serviciu poate fi zero. Pur și simplu, nu au timp de tine.

Pentru a asocia totuși niște cifre destul de precise acestui proces, cei de la Ziare.com au făcut un sondaj printre firmele din București care se ocupă cu asta. În teorie, prețurile în teritoriu ar putea fi un pic mai mici, dar nu foarte.

Prima firmă contactată a oferit un timp de așteptare de maxim 14 de la momentul achiziției. Pentru montarea unui aparat de aer condiționat în valoare de 6300 de lei, suma solicitată a fost de 700 lei. A doua firmă s-a aruncat la un termen de instalare de o lună, iar costul de montaj este între 700 și 1000 de lei, în funcție de aparat. A treia firmă a spus că poate oferi instalarea în termen de o săptămână, dar valoarea se poate schimba de la o clipă la alta, în funcție de comenzi. Instalarea era gratuită dacă achiziționai aparatul de la ei. A patra firmă a promis instalarea între 10 și 15 zile, în timp ce montajul varia între 430 și 480 de lei, în funcție de accesoriile necesare care au fost incluse în cutia aparatului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: