Toți românii care au carduri la această bancă trebuie să afle: apar noi beneficii

Toți românii care au carduri la această bancă trebuie să afle: apar noi beneficii

Românii care au carduri la Libra Internet Bank primesc o veste mult așteptată, în contextul unui amplu proces de digitalizare și tehnologizare dedicat serviciilor bancare.

Conform anunțului reprezentanților Libra, din 29 octombrie, Libra Internet Bank a făcut disponibil Google Pay pentru toți utilizatorii de carduri Visa și Mastercard emise de către bancă, persoane juridice și persoane fizice.

La ce vor putea fi folosite noile servicii

Conform declarațiilor Elenei Ungureanu, Country Manager Visa în România, cu aplicația Google Pay, clienții persoane juridice de la Libra Internet Bank vor putea acum să plătească oriunde sunt acceptate cardurile Visa – în magazinele fizice, cele virtuale sau direct din aplicație. Visa, prin capabilitățile sale tehnologice, facilitează conectarea cardului Visa la Google Pay într-un mod simplu, rapid și sigur.

Astfel, plățile în magazine și la comercianții online sunt simple și ușor de făcut, oferind aceleași beneficii și măsuri de protecție clienților ca în cazul oricărei plăți cu cardul Visa. În contextul în care multe țări europene înregistrează creșteri anuale ale tranzacțiilor online, lansarea Google Pay are loc în cel mai potrivit moment

Eugen Goga, Director General Adjunct al Libra Internet Bank, își exprimă, la rândul său, entuziasmul pentru aceste noi beneficii dedicate tuturor clienților, indiferent că vorbim despre firme sau persoane fizice.

”Ne bucurăm să le oferim clienților Libra Internet Bank această modalitate sigură și flexibilă de plată prin intermediul dispozitivelor cu sistem de operare Android. În acest fel, extindem oferta băncii în ceea ce privește modalitățile de plată și răspundem în mod direct așteptărilor clienților noștri”, a declarat Eugen Goga, Director General Adjunct al Libra Internet Bank.

Decizia nu a fost adoptată întâmplător. Aproape toate băncile din România se află într-un amplu proces de digitalizare și de implementare de noi tehnologii, în timp ce românii îmbrățișează din ce în ce mai mult plățile electronice.

„Adopția plăților efectuate cu telefonul mobil a înregistrat un avans considerabil în ultima perioadă, tot mai mulți consumatori alegând să tranzacționeze zilnic cu ajutorul soluțiilor mobile wallet. Alături de Libra Internet Bank, facem încă un pas în direcția digital banking pe plan local, oferindu-le posesorilor de card cea mai bună experiență de plată, în deplină siguranță, prin simplitate, rapiditate și confort”, a spus Elena Dincă, Account Manager Mastercard România.

În vederea înrolării, clienții băncii trebuie să dețină un cont Google activ și un dispozitiv cu sistem de operare minim Android 5, care asigură acces la serviciile Google și la tehnologia NFC.

Citește și: