Anunț de ultimă oră pentru toți românii care au carduri Mastercard: se întâmplă acum

Anunț de ultimă oră pentru toți românii care au carduri Mastercard: se întâmplă acum

Mastercard a anunțat lansarea Sustainability Innovation Lab, despre care marea companie spune că este „vârful de lance pentru dezvoltarea portofoliului de produse și soluții digitale eco-friendly al companiei”.

Pentru a îndeplini obiectivele globale de reducere a emisiilor de carbon, consumul trebuie să urmeze o traiectorie sustenabilă. În acest sens, Mastercard reimaginează viitorul comerțului dezvoltând soluții digitale care să încurajeze companiile, autoritățile și miliarde de consumatori din propria rețea să contribuie la conservarea mediului.

 Mastercard are planuri mari de viitor 

Centrul de la Stockholm se va concentra în mod particular pe soluții care permit achiziții sustenabile, întrucât din ce în ce mai mulți consumatori doresc să se implice în acțiuni care țin de protejarea mediul înconjurător, precum și să crească vizibilitatea și trasabilitatea în lanțurile valorice pentru producția de produse care au un impact pozitiv asupra oamenilor și a planetei.

„Promovarea soluțiilor inovatoare cu aplicații practice este urgent necesară pentru a atinge obiectivele globale ale schimbărilor climatice”, declară Kristina Kloberdanz, Chief Sustainability Officer, Mastercard. „Pe măsură ce continuăm să construim o ecomonie digitală sustenabilă, acest centru ne va permite să creăm împreună un portofoliu robust de soluții ecologice, reunind toate părțile interesate – atât întreprinderile, cât și consumatorii – în acțiunile de protejare a mediului.”

Cercetarea și dezvoltarea de noi soluții sub umbrela Sustainability Innovation Lab sunt deja în desfășurare, cu implicarea angajaților Mastercard, a partenerilor din cadrul diferitelor start-up-uri și a clienților. Locația fizică din Stockholm va fi deschisă în primăvara anului 2022.

„Fără îndoială acțiunile omului au creat criza climatică și este tot responsabilitatea noastră să o rezolvăm”, spune Mathias Wikström, CEO, Doconomy. „Lucrând alături de Mastercard și de partenerii noștri din întreaga lume, suntem încrezători că inovația ne va ajuta la găsirea de soluții. Este cu adevărat inspirator modul în care noul centru de inovație în sustenabilitate dezvoltat de Mastercard susține acțiunile incluzive dedicate mediului prin fiecare bancă, pe fiecare piață.”

Citește și: