Toți IT-iștii din România sunt vizați: ce trebuie să știi, dacă lucrezi în IT

Toți IT-iștii din România sunt vizați: ce trebuie să știi, dacă lucrezi în IT

Progresul României constă în digitalizare. Am observat, mai ales în ultimii doi ani, că tehnologia ne-a ajutat extrem de mult. Iată care este mesajul șefului Microsoft România pentru toți cei care lucrează în IT.

Bogdan Putinică, şeful Microsoft România are un mesaj către IT-işti: “Atât noi, cât şi voi suntem acum responsabili pentru o mare parte a progresului acestei ţări”.

Putinică a susţinut un discurs la deschiderea evenimentului Microsoft Tech Day 2021, ajuns la cea de-a cincea ediție, care a avut loc între 24 şi 25 noiembrie, în format online.

IT-ul, domeniul viitorului în România

„Cineva trebuie să o instrumenteze, să îmbine cunoaşterea cu instrumentele şi să creeze platformele şi aplicaţiile care fac viaţa oamenilor mai uşoară, mai bună şi mai productivă. Iar acei cineva sunteti voi. Atât noi, cât şi voi suntem acum responsabili pentru o mare parte a progresului pe măsură ce ne îndreptăm spre o societate digitală. Aşa că punem în faţă această viziune şi oportunitate ca ţel comun: să avansăm România ca un hub de digitalizare, inovaţie şi creştere pentru anii care vin”, a spus Bogdan Putinică.

Șeful Microsoft România a afirmat că în prezent ne aflăm într-un „punct de inflexiune”, fiind foarte important ca talentele din ţară să fie susţinute pentru a „construi viitorul pe care ni-l dorim”.

Ca referință, România se situează pe locul șase în lume după numărul de profesioniști IT certificați pe cap de locuitor.

„Din perspectiva tehnologiei și digitalizării, România are multe avantaje. Peste 43% din studenții din România sunt absolvenți ale unor facultăți tehnice, cu mult peste media europeană de 30%. Aproape 10.000 de specialiști în IT și Cloud ies de pe băncile facultăților în fiecare an”, a adăugat Bogdan Putinică, şeful Microsoft România.

El a mai spus că peste 95% dintre cele mai mari companii din lume își desfășoară astăzi afacerile cu Microsoft Cloud.

„Pe măsură ce industriile se extind în noi și noi moduri, adoptarea cloud-ului public este un ingredient cheie pentru a permite o transformare digitală esențială. Prin Microsoft Cloud, scopul nostru este să ne ajutăm clienții și pe voi să exploraţi arta posibilului. Înțelegem experiența unică a clienților și înțelegem modul în care se reinventează valoarea generată de aplicații”, a declarat Putinică.

Citește și:
Etichete: