Tot ce trebuie să știi despre Electric Castle 2021: cum te pregătești pentru festivalul cu sute de artiști

Tot ce trebuie să știi despre Electric Castle 2021: cum te pregătești pentru festivalul cu sute de artiști

Electric Castle revine anul acesta, după o pauză de un an. În 2020 n-a avut loc din cauza pandemiei de coronavirus. Iată tot ce trebuie să știi.

Electric Castle, ediția 2021, are loc în Bonțida și Cluj între 6 și 15 august. La eveniment participă 250 de artişti din 23 de ţări, iar lista e actualizată permanent, așa că ar fi bine să fii pregătit și pentru câteva surprize.

Festivalul din acest an se va desfăşura în peste 20 de locuri. Organizatorii îți promit că vei descoperi noi artişti, noi stiluri muzicale şi noi perspective asupra realităţii cotidiene, în vremuri în care mobilitatea şi planificarea au devenit provocări.

Electric Castle 2021 revine după un an de pauză

„Ne-am dorit ca pentru această ediţie specială de Electric Castle să reuşim să aducem publicului muzică diversă, de foarte bună calitate şi artişti de renume mondial. Spunem cu entuziasm că avem un line-up eclectic, care poate aduce bucurie unei varietăţi de gusturi muzicale. Anul acesta, ne-am dorit să oferim vizibilitate unor grupuri muzicale din Europa de Est, aşa că veţi regăsi în program trupe din ţările învecinate, cu un stil unic şi cu o abordare inedită, care se bucură de mare apreciere internaţională”, a precizat Edmond Lenarth, director muzical al Electric Castle.

În Cluj-Napoca, participanţii vor putea asculta legendarul grup rock Florian din Transilvania, fondat de muzicianul Mircea Florian, cel mai influent nume al muzicii româneşti de avangardă din anii ‘80 încoace. Albumele lor îmbină muzica rock şi electronică cu influenţe new wave, punk, minimal, kraut rock şi rock psihedelic.

De asemenea, Norzeatic va fi prezent pe scenă, alături de Quinta Spartă după o pauză de 5 ani.

HOSH va cânta pe domeniul Castelului Bánffy. Tot la Bonţida, atmosfera de festival va fi menţinută de artişti precum Riton. Acesta e cunoscut în special pentru lansarea melodiei „Friday”, alături de Nightcrawlers, un single devenit celebru în toată lumea. Melodia are la bază un video realizat de Mufasa şi Hypeman ce a devenit viral datorită dansului prin care e serbată venirea weekendului.

O altă prezenţă care contribuie la caracterul experimentalist al EC_Special este trupa IMPEX, o reprezentare cât se poate de autentică de progressive psychedelic rock, cu influenţe orientale.

Ce mari DJ sunt prezenți

DJ şi producător de succes, dar şi un artist complet, Matadorvine va fi prezent la Bonţida. A primit distincţia de „cel mai bun interpret live” de două ori, în 2014 şi 2016, la International DJ Awards, în Ibiza. Va performa la Bonţida şi francezul Rodriguez Jr, cel pentru care muzica electronică nu mai are secrete.

Este, cu adevărat, un vizionar al muzicii tehno şi house, spun organizatorii.

Mitsourava oferi un show, după o pauză de 7 ani, de muzică veche rromă maghiară combinată cu rădăcinile orientale şi sound-ul electronic. Ei dau o identitate nouă muzicii tradiţionale, iar complexitatea lor artistică îi transformă într-unul dintre cele mai apreciate grupuri muzicale est-europene, de talie mondială.

Line-up-ul complet al EC_Special, care cuprinde 250 de artişti, se regăseşte pe site-ul oficial al festivalului, acolo e disponibil şi programul integral al evenimentului.

Sprijin pentru vaccinare

Sâmbătă, pe 24 iulie, la Bonțida, va fi organizată și o campanie de informare şi de conştientizare pe tema vaccinării, realizată în parteneriat cu Guvernul României.

E vorba de o acţiune dedicată locuitorilor comunei Bonţida, gazda Electric Castle de atâţia ani, la care va fi prezent şi Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Scopul campaniei este şi de a-i încuraja pe cei care îşi doresc să participe la EC_Special să o poată face în condiţii de maximă siguranţă. EC_Special 2021 va avea loc respectând normele pe care autorităţile le vor impune pentru perioada de derulare.

Dacă mergi la festival, așadar, ar fi bine să te pregătești și să ții cont de toate regulile sanitare impuse de autorități.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: