Untold, Neversea, Electric Castle, ”salvate” de Guvern: ce au anunțat oficiali

Untold, Neversea, Electric Castle, ”salvate” de Guvern: ce au anunțat oficiali

Industria organizatoare de evenimente a fost grav lovită de pandemie, dar Guvernul României are un plan pentru a evita decesul Untold, Electric Castle, Neversea și altele.

În funcție de industria în care activezi sau de oamenii cu care intri în contact, s-ar putea să știi diverse domenii de activitate care au întâmpinat probleme financiare semnificative în ultimele șase luni. De la restaurante și până la producția de mașini, toate au ajuns pe butuci din cauza pandemiei de coronavirus.

Un subiect mai puțin dezbătut este cel al evenimentelor, dar nimic nu este mai complicat decât să întrerupi pentru un an un festival precum Untold, după ce ai încheiat în prealabil o serie de contracte. Din păcate, în 2020, niciun festival important nu s-a mai organizat în România și în multe colțuri ale lumii.

Pentru a ajuta această industrie, vicepremierul a venit la înaintare cu câteva promisiuni importante. Anunțul vizează festivalurile Untold, Neversea, ARTmania, Electric Castle și Summer Well. Toate vor fi sprijinite de Guvern. Din câte se pare, se va crea ”o schemă de ajutor de stat pentru această industrie”.

„Industria organizatoare de evenimente culturale mari a fost nevoită să-și întrerupă activitatea complet pentru cel puțin un an. Pierderile au fost mari atât pentru organizatorii evenimentelor, cât și pentru iubitorii de muzică, economia națională și chiar pentru promovarea țării. Un leu investit în această industrie de festivaluri poate genera venituri de zece ori mai mari. Guvernul PNL își propune crearea unei scheme de ajutor de stat pentru această industrie. În plus, prin intermediul unui grup de lucru interministerial, alături de Asociația Organizatorilor de Concerte și Evenimente din România, vom pregăti un set de norme sanitare pentru a se putea gândi astfel de evenimente în siguranță, începând cu anul viitor”, a precizat Raluca Turcan într-o postare pe Facebook.

În final, vicepremierul a insistat asupra faptului că Guvernul va continuă să ajute această industrie. „Mediul cultural are un partener de încredere în Guvernul României. Prin dialog și parteneriat cu specialiștii din acest domeniu, vom identifica și pune în aplicare măsuri necesare pentru reluarea activităților în siguranță”, a adăugat Raluca Turcan.