26 aug. 2021 | 10:35

Top 10 cele mai sigure orașe din lume: n-ai să crezi cine e pe primul loc

ACTUALITATE
Top 10 cele mai sigure orașe din lume: n-ai să crezi cine e pe primul loc

Deși Bucureștiul, din păcate, nu e inclus în acest top 10 al celor mai sigure orașe din lume, o capitală europeană se clasează pe primul loc.

Așadar, o capitală europeană a fost desemnată drept cel mai sigur oraș din lume potrivit unui amplu studiu realizat de Economist Intelligence Unit (EIU), citat de Hotnews.

Capitala daneză Copenhaga a surclasat alți candidați puternici precum Tokyo, Singapore și Osaka, în cea de-a patra ediție a indexului bianual privind cele mai sigure din lume realizat de EIU. Acesta include, în premieră, și siguranța mediului în factorii cuantificați în analiză.

Care sunt cele mai sigure orașe din lume

Studiul a ținut cont de cinci piloni ai securității urbane – digital, sănătate, infrastructură, personal și mediu.

Copenhaga a ieșit pe primul loc în clasament după ce a obținut 82,4 puncte din 100.

Capitala Danemarcei a fost urmată îndeaproape de Toronto cu 82,2 puncte, topul fiind completat de Singapore, Sydney și Tokyo, orașe obișnuite cu primele poziții ale clasamentului.

În continuare, poți să vezi topul complet: care sunt cele mai sigure zece orașe din lume, potrivit Economist Intelligence Unit: Copenhaga, Toronto, Singapore, Sydney, Tokyo, Amsterdam, Wellington, Hong Kong, Melbourne, Stockholm.

Indexul privind siguranța orașelor realizat de EIU anul acesta a evaluat 60 de orașe, în funcție de 76 de indici de securitate.

O localitate din România se află printre cele mai sigure orașe din lume: cine sunt privilegiații

Un oraș din România se află în topul celor mai sigure orașe din lume. Este pe primul loc în ceea ce privește protecția cetățenilor din România. Cluj Napoca ocupă locul 14 la nivel mondial, în ceea ce ține de siguranță.

Platforma de date Numbeo arată că localitatea din Transilvania are o rată a criminalității foarte scăzută. De asemenea, calitatea vieții este superioară față de multe orașe importante din lume. Primele din topul realizat cu acest scop sunt Doha din Qatar, Abu Dhabi din Emiratele Arabe Unite și Taipei din Taiwan.

Cluj Napoca se află în acest top, în urma faptului că autoritățile au făcut investiții majore în infrastructură. Aproximativ 90% dintre principalele zone ale orașului sunt monitorizate cu ajutorul camerelor de supraveghere.