Tom Hanks are o problemă cu Jeff Bezos de la Amazon: de ce a refuzat un zbor în spațiu

Tom Hanks are o problemă cu Jeff Bezos de la Amazon: de ce a refuzat un zbor în spațiu

Tom Hanks a dezvăluit de ce a refuzat să meargă în spațiu la bordul rachetei New Shepard a companiei aerospațiale Blue Origin, fondată de Jeff Bezos.

Hanks a făcut dezvăluirea în timpul unei apariții în emisiunea lui Jimmy Kimmel, prezentatorul întrebându-l dacă zvonurile potrivit cărora i s-a oferit un loc la bordul navei New Shepard înaintea actorului veteran William Shatner, imortalizat de interpretarea căpitanului Kirk în seria Star Trek.

„Păi da, cu condiția să plătesc”, i-a răspuns Hanks lui Kimmel. „Știi, costă cam 28 de milioane de dolari sau ceva de genul. Și îmi merge bine Jimmy, îmi merge bine, dar n-am de gând să plătesc 28 de milioane de dolari!”, a spus Tom Hanks.

Acesta a explicat apoi că nu era interesat să cheltuie atât de mulți bani pentru un zbor de 12 minute care va fi în mare parte alcătuit dintr-o lansare inconfortabilă și o aterizare la fel de neplăcută.

„Știi ce, am putea simula experiența de a merge în spațiu chiar acum”, a spus Hanks, înainte de a mima turbulențele și zguduielile pe care le implică lansarea unei rachete în propriul său stil inconfundabil.

Un preț uriaș

Conform companiei, cineva a plătit 28 de milioane de dolari pentru a merge în spațiu în primul zbor al companiei aerospațiale, alături de Jeff Bezos, fratele său Mark și Wally Funk, o aviatoare căreia i s-a refuzat șansa de a ajunge în spațiu în anii 1960 fiindcă era femeie.

Din cauza unui „conflict de program”, câștigătorul anonim s-a retras și a fost înlocuit de Oliver Daemen, un adolescent în vârstă de 18 ani care a devenit cel mai tânăr astronaut din istorie.

Al doilea zbor în spațiu al Blue Origin, cel la care a fost invitat și „căpitanul Kirk”, a avut loc pe 13 octombrie. Lui William Shatner i s-au mai alăturat Chris Boshuizen, cofondator al companiei de imagistică a Pământului Planet Labs, Glen de Vries, vicepreședinte al Dassault Systèmes, și Audrey Powers, vicepreședinte al Blue Origin.