Tinder primește o actualizare importantă pentru siguranța ta: ce vei ști în plus despre ”partener”

Tinder primește o actualizare importantă pentru siguranța ta: ce vei ști în plus despre ”partener”

Utilizatorii de Tinder au parte de o actualizare foarte importantă pentru siguranța lor. Vor putea vedea dacă persoana cu care interacționează are antecedente.

Cu sau fără voia ta, istoricul tău penal va fi atașat profilului de Tinder. În cazul în care vrei să fii sigur că persoana de la capătul firului nu are antecedente, vei avea această posibilitate prin intermediul unei actualizări iminente la cea mai populară aplicație de agățat, cu o mențiune importantă. În prima fază, opțiunea respectivă va fi disponibilă doar pentru utilizatorii din SUA.

Anunțul pe marginea acestui subiect a venit de la Match Group, deținătoarea unor aplicații precum Tinder, Match, OK Cupid, Hinge și nu numai. Reprezintă rezultatul unei colaborări cu Garbo, o organizație non-profit, fondată de femei, specializată pe identificarea istoricului penal al persoanelor.

Pe de o parte, Match Group a făcut o investiție semnificativă în Garbo. De partea cealaltă, Garbo își va oferi funcționalitatea platformei dezvoltate in-house celor de la Match. În prima fază, funcția respectivă va fi inclusă în Tinder.

Pentru context, Garbo a fost fondată de Kathryn Kosmides, victima unui act violent din cauza genului său. Ea a vrut să realizeze un sistem mai prietenos prin care să găsești informațiile relevante pentru persoanele cu care interacționezi online. Astfel, după ce agreghează informații din numeroase surse, Garbo îți oferă detalii despre arestările unei persoane, condamnările, ordinele de restricție, acuzațiile de hărțuire și alte crime violente.

În mod surprinzător, mecanismul este atât de avansat încât nici nu trebuie să ai numele complet al persoanei pentru a ajunge la datele importante. Un prenume și numărul de telefon sunt suficiente. Pentru a nu defavoriza în mod greșit persoanele de culoare, în opoziție cu sistemul de justiție din SUA, Garbo nu va lua în calcul acuzațiile și condamnările de posesie de droguri. Motivul este că persoanele african americane sunt de șase ori mai probabil să fie condamnate decât albii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: