VIDEO Mașina care a fost transformată într-un monstru pentru a arăta importanța tehnologiei 5G

VIDEO Mașina care a fost transformată într-un monstru pentru a arăta importanța tehnologiei 5G

Cei de la Verizon au echipat un model Ford cu sisteme de ultimă generație pentru a arăta ce poate să facă tehnologia 5G.

Când Texasul a fost lovit de valul extrem de rece, la începutul acestui an, rețeaua electrică independentă a statului a cedat, iar mulți oameni nu și-au putut folosi telefoanele pentru a accesa internetul și pentru a obține informații despre situația gravă. Nici rețelele de comunicații n-au stat mai bine.

Astfel de fenomeme meteo extreme pun presiune pe jucătorii din zona telecom. Ei sunt obligați să se adapteze, să găsească soluții pentru ca infrastructura să reziste și în medii vitrege.

E motivul pentru care americanii de la Verizon au prezentat THOR – Tactical Humanitarian Operations Response, un monstru 5G născut după transformarea modelului Ford F650.

5G, tehnologie expusă cu ajutorul THOR

Partea din față a vehiculului are locuri pentru șofer și cinci pasageri, în timp ce „centrul de comandă” a fost mutat în spate. Acolo încap trei persoane. THOR e un vehicul echipat cu tot ce trebuie pentru a aduce conectivitatea 5G și prin satelit într-o zonă în care un dezastru natural ar putea tăia comunicațiile și în care accesul la rețea e limitat sau inexistent.

Verizon susține că THOR e extrem de util „în aproape orice condiții”, fie că e vorba de incendii în California sau ca urmare a unui uragan în Florida. Compania a dezvoltat prototipul cu ajutorul NavalX al Pentagonului și al SoCal TechBridge.

În afara echipamentelor de ultimă generație, vehiculul e dotat și cu o dronă, care poate fi folosită pentru operațiuni de căutare și salvare, dar și pentru colectarea de informații despre un dezastru natural și nu numai. E extrem de utilă și în cazul unor intervenții militare sau ale echipelor de salvare.

Nu este pentru prima dată când cineva vine cu infrastructură mobilă. În 2019, cei de la AT&T au prezentat FirstNet One, despre care compania a spus că ar putea pluti deasupra zonelor în care s-a produs un dezastru și ar putea oferi tot setul de comunicații wireless.

Citește și: