Tesla a mărilor: noile tendințe în iahturi de lux, ambarcațiunile electrice

Tesla a mărilor: noile tendințe în iahturi de lux, ambarcațiunile electrice

Cele mai luxoase iahturi nu seamănă deloc cu cele convenționale care au fost făcute, până acum. Noile ambarcațiuni au un aspect foarte diferit și sunt electrice.

Adevăratele ”Tesla” al mărilor, cum le mai spun pasionații, au trei variante de motor și sunt electrice. Cel mai puternic motor este de 340 de kilowați. Noua generație de nave de lux au un design foarte diferit și sunt dotate cu tehnologie de ultimă generație.

Cu ce noutăți vin iahturile de lux

Este o călătorie către iahturi electrice durabile și avangardiste. Elementele, materialele, producția, transportul și utilizarea iahturilor sunt toate domenii care au fost îmbunătățite. Acțiunea împotriva schimbărilor climatice prin conducerea dezvoltării de noi tehnologii, adoptarea soluțiilor pentru o economie circulară și desfășurarea afacerii navelor într-un mod etic și responsabil, sunt factori care au dus la conceperea acestora. Odată cu ele s-a adus o tehnologie mai nouă și mai ecologică. 

În ciuda faptului că au un aspect mai mult decât luxos și au o fiabilitate ieșită din comun, totuși, sunt persoane care nu le recomandă. Cel mai deosebit dintre ele este o versiune de 24 de metri lungime și are trei motoare. Cel mai puternic motor este de 340 de kilowați. Fiecare variantă vine cu particularitățile sale. Cea mai mică dintre ele are 4 camere cu baie, sufragerie, terasă și desigur cabina comandantului.

Specialiști spun că, pe timp de vară,  iahtul are o autonomie aproape infinită. Asta se întâmplă datorită panourilor solare pe care acestea le au amplasate deasupra ambarcațiunii. Totuși, nu se poate călători permanent la viteze de 29 de noduri.

Noile nave de lux sunt proiectate să fie durabile. Acestea combină croaziera silențioasă a unei bărci cu vele cu luxul unui iaht cu motor. Prețurile sunt variate în ceea ce privește noile ”Tesla” al mărilor. Acestea pornesc de la 2 milioane de euro și se opresc la 5 milioane de euro.

Citește și:
Etichete: