VIDEO Cum arată cel mai mare iaht din lume și ce rol are Tulcea în construcția lui

VIDEO Cum arată cel mai mare iaht din lume și ce rol are Tulcea în construcția lui

Cel mai mare iaht rezidențial din lume e construit parțial și la Tulcea. Iată cum arată Somnio.

Cel mai mare iaht rezidențial din lume se construiește și la Tulcea. E vorba de Somnio, o navă uriașă, a cărei dimensiune o întrece pe cea a iahtului deținut de Jeff Bezos, fondatorul Amazon. Iahtul e mai lung cu aproape 100 de metri decât ​vaporul de lux al celui mai bogat om al planetei.

Somnio are aproape 222 de metri și va fi fi cel mai mare iaht din lume „atât ca lungime cât și ca volum”. Lansarea e pregătită pentru 2024.

Somnio, cel mai mare iaht din lume

Somnio, care înseamnă „a visa” în latină, a fost proiectat de companiile Winch Design și Tilliberg Design din Suedia. Proiectul are un cost estimat de 600 de milioane de dolari urmând să fie realizat de constructorul norvegian VARD.

Potrivit site-ului Vard, carena celui mai mare iaht rezidențial din lume va fi construită la șantierul naval din Tulcea al companiei unde urmează să fie realizate și primele montaje. Nava uriașă va avea 39 de apartamente amenajate de-a lungul a 6 punți, restaurante, baruri și o piscină cu plajă.

Prețul de vânzare al unui apartament începe de la 11 de milioane de dolari, un purtător de cuvânt al proiectului confirmând pentru CNN Travel că unele au fost cumpărate deja.

Deși identitatea proprietarilor va fi ținută secretă, cei care reușesc să achiziționeze un apartament (lucru pe care îl pot face doar prin invitație sau referință) vor beneficia de servicii complete, „atât pentru nevoile de pe mare cât și pentru cele de pe uscat”.

Fiecare dintre cele 39 de apartamente va include elemente caracteristice create în funcție de preferințele clientului însă vor include probabil o sală de fitness, o bibliotecă și spații de luat masa atât în apartament cât și în exteriorul acestuia, potrivit unui comunicat de presă al Winch Design.

Proiectanții Somnio afirmă că clienții vor beneficia de același nivel de lux oferit de hotelurile de 7 stele, pe lângă faptul că își vor putea trece adresa ca fiind pe cel mai mare iaht din lume.

„Proprietarii se vor bucura de un stil de viață cu adevărat unic pe mare, cu un echipaj ales pe sprânceană și un itinerar global de destinații cu atenție alese și experiențe demne unui iaht de acest fel”, afirmă proiectanții Somnio.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: