Telefonul care copiază Samsung: tehnologia minune care vine la un preț mai mic

Telefonul care copiază Samsung: tehnologia minune care vine la un preț mai mic

La sfârșitul anul lui trecut, compania prezenta telefonul Mi Mix Alpha cu un  design curios și revoluționar. Acum, telefonul care urmează să fie lansat, copiază Samsung în ceea ce privește tehnologia implementată în cadrul dispozitivului.

La începutul acestui an însă, Xiaomi a lansat primul său pliabil, Mi Mix Fold. Producătorul a luat în calcul să îmbine cele două modele, astfel că a depus un brevet de proiectare în decursul anului trecut. Documentele însă, au fost puse la dispoziția publicului abia zilele trecute.

Dispozitivul arată într-adevăr ca un amestec între Alpha și Fold. Este, în esență, un telefon pliabil interior, cu excepția faptului că ecranul secundar din exterior nu este un panou separat, ci o porțiune a panoului principal care se înfășoară în jurul laturii uneia dintre jumătățile pliabile.

Telefonul copiază pliabilele de la Samsung

Porțiunea mai groasă care deține camerele amintește de Alpha, care nu avea o cameră frontală orientată spre față. Nici nu avea nevoie de ea, având în vedere că afișajul împachetat le permitea utilizatorilor să facă selfie-uri cu camera principală. Acest lucru ar fi fost posibil totuși, dacă lansarea telefonului nu ar fi fost anulată.

În timpul anunțării telefonului, CEO-ul Xiaomi, Lei Jun a afirmat că afișajul pliabil este o provocare din punct de vedere al procesului de fabricare. Odată cu anularea lansării, a fost clar că acesta reprezenta un obstacol major care trebuia depășit. Toate acestea, fără a lua în calcul și complexitatea unui mecanism de pliere.

Zvonurile arată că, Xiaomi se pregătește să lanseze un al doilea pliabil la sfârșitul anului. Ar putea fi vorba despre acest telefon deși, este puțin probabil, în parte, deoarece zvonul susținea că dispozitivul va avea două ecrane separate, un display de 120 Hz de la Samsung și un ecran de 90 Hz de la Visionox. Totodată și pentru că un astfel de dispozitiv ar fi extrem de dificil de construit, iar costul lui s-ar ridica peste actualul preț al pliabilelor existente pe piață.

Citește și: