Țara care vrea să controleze vremea cu drone. E soluția pentru seceta severă cu care se confruntă

Țara care vrea să controleze vremea cu drone. E soluția pentru seceta severă cu care se confruntă

Emiratele Arabe Unite sunt pe cale să testeze un mod neobișnuit, de înaltă tehnologie, de a declanșa mai multe precipitații: pilotând drone în nori și controlându-le cu electricitate pentru a declanșa averse.

Oamenii de știință de la Universitatea Reading din Anglia au contribuit la dezvoltarea unei serii de drone care pot zbura în nori și pot modifica încărcătura electrică a picăturilor de apă, a declarat pentru BBC omul de știință de la Universitatea Reading. Dacă funcționează, ar putea contribui la reaprovizionarea cu apă din orașele mari precum Dubai și va introduce o nouă eră a controlului uman asupra vremii.

Deoarece Emiratele Arabe Unite folosesc deja tehnologia de însămânțare a norilor pentru a induce condensul și a crea ploi, aceste drone ar oferi țării un control și mai mare asupra ciclului apei și precipitațiilor.

Tehnologia cu drone poate controla nivelul de precipitații din Emiratele Arabe Unite

„Echipate cu o încărcătură utilă de instrumente de emisie de încărcare electrică și senzori personalizați, aceste drone vor zbura la altitudini mici și vor furniza o încărcare electrică moleculelor de aer, ceea ce ar trebui să producă mai multe precipitații”, a spus pentru Arab News directorul programului de cercetare științifică pentru îmbunătățirea ploii din Emiratele Arabe Unite, Alya Al-Mazroui.

Sistemele de modificare a vremii nu sunt însă fără controverse. Însămânțarea norilor există de zeci de ani, dar utilizarea potențial necorespunzătoare a tehnologiei îi îngrijorează pe experți în ceea ce privește ramificațiile geopolitice, în special în China.

Cu toate acestea, în acest caz, tehnologia care controlează vremea are un caz clar de utilizare, care ajută la furnizarea de apă în orașele mari din deșert care riscă să epuizeze apa disponibilă în mod natural.

„Pânza freatică se scufundă drastic în Emiratele Arabe Unite și scopul acestei tehnologii este de a încerca să producem precipitații”, a declarat Ambaum pentru BBC.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: