Tamagotchi și Pokémon, într-un gadget futurist care-ți aduce aminte de copilărie

Tamagotchi și Pokémon, într-un gadget futurist care-ți aduce aminte de copilărie

Când te gândești la Tamagotchi sau Pokémon, îți aduci aminte imediat de copilărie și devii nostalgic. Acum, acest gadget futurist le aduce pe ambele împreună.

Este un proiect de artă în care un borcan obișnuit este umplut cu sclipici și luminițe și îi este montat un display pe care e afișată o creatură magică, ca și cum ar fi prinsă în interior. Producătorul de jucării WowWee a creat această versiune digitală a unui… borcan, de 40 de dolari. Odată ce capacul este închis, creaturile interactive apar, ca să le hrănești și să ai grijă de ele.

Pokémon, reinventat

WowWee Got2Glow Fairy Finder seamănă foarte mult cu un borcan de prăjituri, cu o carcasă albă din plastic și un capac roz. Există și o ușă mică în formă de inimă, în partea de sus, care are senzori de lumină și un microfon. De asemenea, borcanul cu zâne are și un ecran LCD de 2,5 inci, care se va colora diferit, în funcție de tipul de zână care iese la iveală.

Cum funcționează? Există trei butoane în formă de floare. Apăsând de două ori butonul din mijloc, se activează modul de căutare a zânelor. Deschizi clapeta superioară și după câteva secunde o zână va „zbura” înăuntru, așa indică luminile intermitente în culorile curcubeului și un sunet specific. Tipul de zână care apare pe ecran depinde de anumiți factori: câtă lumină sau zgomot există în cameră și dacă borcanul este scuturat sau răsturnat. Există chiar zâne cu capul în jos și care strălucesc în întuneric.

Există peste o sută de zâne de colectat, împărțite în trei stiluri, cu culori diferite ale capacului: roz, albastru și fucsia, vândute exclusiv prin Walmart. Pentru le prinde pe toate, ca-n Pokémon, ca să spunem așa, copiii vor trebui să schimbe zânele între ele. De asemenea, dispozitivul nu afișează numele zânelor și nici nu îți spune care dintre ele îți lipsesc. Pentru aceasta, copiii vor trebui să folosească aplicația Find My Fairy de pe telefonul lor mobil, pentru a căuta întreaga listă de zâne.

Producătorul promite versiuni viitoare ale gadgetului, care încorporează mai multe jocuri și poate chiar un ecran color. Este destul de încântător, dar din punctul de vedere al funcțiilor, Căutătorul de Zâne are încă multe de recuperat, dacă vrea să capteze publicul Pokémon și Tamagotchi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: