Acest joc poate fi noua isterie globală, ca Pokemon Go, datorită unei caracteristici cruciale

Acest joc poate fi noua isterie globală, ca Pokemon Go, datorită unei caracteristici cruciale

Mai ții minte de Pokemon Go și câtă vâlvă a făcut acest joc, mai ales printre copii și adolescenți? Aceste tipuri de jocuri de realitate augumentată sunt foarte populare în toată lumea.

Agenția de brand Pixeloco a anunțat luna trecută că dezvoltă un joc de realitate augmentată care transformă împrejurimile de zi cu zi într-un first-person shooter la scară mondială.

Acest joc de realitate augumentată te lasă să te împuști pe stradă

Într-un videoclip care-l prezintă, jucătorii aleargă prin oraș adunând puteri, trăgând unul pe celălalt și ascunzându-se în spatele mașinilor și clădirilor din lumea reală și chiar trăgând gloanțe în ele. Detaliile despre joc sunt puține, dar prototipul demonstrației arată o viziune convingătoare a modului în care realitatea mixtă ar putea, în cele din urmă, să-și găsească drumul în utilizarea populară.

Jocul se bazează pe infrastructura existentă de realitate augmentată. Jucătorii din videoclip își montează telefoanele controlere de arme în formă de pistol construite de Arkade Games, iar mediul real AR este construit cu tehnologie de cartografiere digitală crowdsourced de la compania de realitate mixtă Immersal.

Un joc augmentat în care jucătorii împușcă tot în jurul lor ridică totuși câteva întrebări importante despre modul în care aceștia ar putea interacționa cu publicul necunoscut din jurul lor. În timp ce controlerele pentru arme sunt bucăți de plastic viu colorate, pare puțin probabil ca orice trecător să înțeleagă imediat că asistă la un joc video.

Realitatea augmentată nu presupune niciun fel de headset şi de aceea e o bună introducere în tehnologia mai complicată pe care o reprezintă realitatea virtuală. Nici nu este complet imersivă, dar e o variantă de a experimenta noutăţile şi a înţelege de ce AR, VR şi MR reprezintă o piaţă atât de mare şi în continuă dezvoltare. În plus, are avantajul că majoritatea device-urilor mobile suporta AR, fie că e vorba de Android sau iOS.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: