Surpriza pregătită de ASUS pentru creatorii de conținut: cele mai noi produse lansate

Surpriza pregătită de ASUS pentru creatorii de conținut: cele mai noi produse lansate

La începutul lunii, a avut loc lansarea la nivel mondial a noilor produse marca ASUS. Printre upgrade-uri clasice se numără și câteva surprize.

ASUS a expus la București linia completă de laptopuri cu ecrane OLED, cu modele pentru toate tipurile de utilizatori, inclusiv creatori de conținut, entuziaști, profesioniști, utilizatori casnici, gameri și oameni de afaceri. Pe lângă diversitatea gamei se remarcă și o premieră mondială: integrarea pe un laptop a unui ecran OLED HDR 4K de 16 inchi. Acesta se regăsește în seriile ProArt Studiobook Pro, ProArt Studiobook și Vivobook Pro. Aceste realizări în premieră în industrie evidențiază angajamentul ASUS pentru inovație și îmbunătățirea experienței utilizatorului de laptopuri” anunță compania într-un comunicat de presă.

Orice companie caută să fie cu un pas înaintea competiției, iar cei din Taiwan nu se lasă mai prejos, astfel, fac acest pas de a se muta din zona ecranelor clasice către cele OLED.

„În esența noastră, suntem niște inovatori care se mândresc să transpună în viață cele mai bune idei. Așadar, gama lansată aduce experiențe incredibile pentru creatori, de la niște creatori – pentru a transforma imaginația în realitate”, a declarat Samson Hu, co-CEO ASUS.

https://static.medialook.ro/photos/2021/09/asus_dial_2.jpg

Soluția portabilă pentru creatorul de conținut

Cel mai așteptat produs al companiei și probabil și cel mai puternic este fără doar și poate ProArt Studiobook Pro. Este genul de dispozitiv considerat de nișă, dar dacă ne uităm la specificațiile sale o să vedem că ASUS a creat un adevărat monstru.

Acesta vine în două categorii Studiobook și Studiobook Pro. Ambele au ecrane OLED de 16 inch. De asemenea, laptopurile vin echipate cu cele mai performante procesoare, fie că vorbim de AMD sau Intel. Totuși, dintre cele două, varianta Pro este mult mai bine echipată. În continuare voi povesti mai multe despre acest model.

Dacă ne luăm după ce spun cei de la ASUS, acesta „simplifică munca în cazul aplicațiilor super-complexe de randare fotorealistă, vizualizare, simulare sau analiză, ce necesită multe fire de execuție”. Totul se datorează în principal plăcii grafice de la Nvidia. Mă refer la RTX A2000 sau A5000 care, conform aceluiași comunicat, „oferă putere fiabilă în procesarea graficii 3D de nivel profesional, depășind cu brio cele mai dificile sarcini, cum ar fi modelele CAD complexe, proiectarea 3D a produselor sau editarea video de înaltă rezoluție”.

O premieră în industria laptopurilor o reprezintă și ecranul 4k OLED. Acest model de 16 inch acoperă 100% gama de culori DCI-P3. Mai mult, este primul ecran de laptop Pantone Validated și Calman Verified.

A fost introdus ASUS Dial „primul controller rotativ pe un laptop”. Practic, cu această „rotiță” poți controla rapid, intuitiv și precis aplicațiile de design cum ar fi Adobe Photoshop, Premiere Pro, Photoshop Lightroom Classic și After Effects. De altfel, cele două companii au semnat un parteneriat de colaborare, astfel că, mă aștept ca aplicațiile să fie optimizate.

Mai multe detalii despre întreaga gamă de laptopuri, cum ar fi data de lansare și preț, urmează să fie anunțate în curând.