Suntem cu un pas mai aproape de a zbura cu toții în spațiu. Jeff Bezos ne pregătește o surpriză

Suntem cu un pas mai aproape de a zbura cu toții în spațiu. Jeff Bezos ne pregătește o surpriză

Miliardarul Jeff Bezos investește masiv în compania sa aerospațială, Blue Origin, pentru a ne oferi tuturor șansa de a zbura în spațiu. Compania efectuează permanent teste, iar rezultatele nu întârzie să apară.

Recent, aceeași rachetă care l-a plimbat pe miliardar în spațiu, a mai efectuat un test, ce s-a încheiat cu succes.

Racheta care l-a zburat pe Jeff Bezos în spațiu luna trecută a făcut încă o scurtă ieșire suborbitală în zona superioară a atmosferei, de data aceasta fără oameni la bord.

Sumele uriașe pe care miliardarul le investește în Blue Origin se văd. Compania efectuează teste în această perioadă, pregătindu-se ca, într-un viitor foarte apropiat, să efectueze zboruri comerciale în spațiu.

Practic, acesta a fost cel de-al 17-lea zbor de testare pentru racheta New Shepard.

Vehiculul cu o înălțime de 60 de metri a decolat de pe o mică platformă de lansare a companiei Blue Origin, din vestul Texasului, joi dimineață. La bordul său nu erau oameni, ci câteva dispozitive tech și opere de artă.

Lansarea inițială a fost întârziată cu o oră, reprezentanții Blue Origin punând această situație pe seama unei probleme de pregătire, totuși, restul zborului pare a se fi desfășurat conform planului, fără alte probleme.

Bezos scrie istorie

Shepard a atras atenția globală luna trecută, când Bezos – împreună cu alți trei pasageri – au devenit primii oameni care au călătorit la bordul rachetei, care până atunci făcuse doar zboruri de testare fără echipaj uman.

„O, Doamne! Așteptările erau mari și au fost depășite dramatic”, a declarat Bezos, încântat, după ce a efectuat zborul istoric.

Din nefericire, Bezos întâmpină și anumite probleme. Blue Origin a inițiat în proces împotriva NASA, Agenția Spațială a Statelor Unite ale Americii. De vină pentru acest proces ar fi un contract care a ajuns la SpaceX, gigantul spațial deținut de Elon Musk.

„Această acțiune contestă evaluarea inadecvată și ilegală de către NASA a ofertelor”, au scris avocații Blue Origin în plângerea înaintată într-o instanță federală din Statele Unite.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: