13 aug. 2021 | 09:50

Elon Musk nu a mai tăcut. A vorbit deschis despre Jeff Bezos, iar acum toată planeta se așteaptă la un război

ACTUALITATE
Elon Musk nu a mai tăcut. A vorbit deschis despre Jeff Bezos, iar acum toată planeta se așteaptă la un război

Elon Musk și Jeff Bezos par să fie în relații din ce în ce mai tensionate. De curând, fondatorul Tesla i-a lansat un nou atac lui Bezos, pe subiectul cuceririi spațiului cosmic, temă asupra căreia cei doi magnați poartă o dispută aprinsă.

Elon Musk l-a ironizat din nou pe Jeff Bezos, fără niciun fel de menajament. Fondatorul Tesla susține că Bezos s-ar concentra mai mult pe încercările de a face lobby pe lângă guvernul american în loc să se concentreze pe dezvoltarea de rachete.

Doi dintre cei mai bogați și influenți oameni din lume, se află într-o competiție acerbă pentru cucerirea spațiului.

Pământul a devenit neîncăpător pentru Musk și Bezos

Ambii magnați și-au folosit averile colosale pentru a investi masiv în propriile companii spațiale – Space X ( a lui Musk) și Blue Origin (cea a lui Jeff Bezos). Așa s-a născut rivalitatea. Tot așa au luat naștere și atacurile mai mult sau mai puțin voalate, pe care cei doi și le lansează în spațiul public.

De curând, Musk l-a ironizat pe Bezos. „Dacă lobby-ul și avocații te-ar putea aduce pe orbită, Bezos ar fi pe Pluto acum”.

Rivalitatea dintre cei doi magnați a atins cote maxime după zborul lui Bezos în spațiu la bordul rachetei New Shepard în luna iulie. Îți amintesc faptul că Jeff Bezos s-a retras recent de la șefia Amazon și pare mai hotărât ca niciodată să se concentreze doar pe cucerirea spațiului.

”Vom construi un drum către spațiu și apoi se vor întâmpla lucruri uimitoare”, spunea Bezos în 2019.

La rândul său, Elon Musk a avut o mare realizare în 2021. SpaceX a câștigat anul acesta un contract uriaș din partea NASA pentru a dezvolta racheta Starship pentru misiunea Artemis. Artemis ar urma să scrie istorie și să ducă din nou oameni pe Lună, în 2024.

„Este încă un pas, într-un grup incitant de paşi, care ne va duce la un sistem durabil de aselenizare umană pe Lună”, declara Kathy Lueders, liderul programului de zbor spaţial uman al NASA, în anunţul agenţiei.