15 dec. 2021 | 14:55

„Știu ce-ai făcut în 2021”: ce e nou la story-urile Instagram

ACTUALITATE
„Știu ce-ai făcut în 2021”: ce e nou la story-urile Instagram

Instagram încearcă să țină pasul cu rețele de socializare ale competiției, așadar introduce o nouă opțiune, menită să le amintească utilizatorilor ce au făcut 2021, online. Opțiunea este deja valabilă, de câțiva ani, pe Facebook, rețeaua „mamă” – cu toate că sub altă formă.

Încă de la implementarea tehnologiei, story-urile au devenit extrem de populare. Atât de populare încât, la un moment dat, ele au fost adoptate și de Facebook, cu toate că succesul lor aici nu l-a egalat niciodată pe cel de pe Instagram. Chiar și așa, interconectivitatea între conturi a creat avantaje și a limitat timpul aferent update-urilor de story, ușurând munca influencerilor, însă și a companiilor care își fac reclamă online.

Story-urile Instagram, înglobate într-o retrospectivă aniversară

Anul acesta, Instagram aduce o nouă opțiune utilizatorilor fideli, introducând posibilitatea de comasare a story-urilor într-unul singur, care să vorbească despre activitatea valabilă pentru 2021.

Desigur, opțiunea ar putea să pară cel puțin bizară, de vreme ce 2021 este unul dintre cei mai grei ani din istoria umanității, în contextul pandemiei care nu se mai dă dusă.

Iar dacă în ultimii ani, utilizatorii Instagram au folosit aplicații suplimentare pentru a da naștere colajelor de story, anul acesta se pare că nu mai avem nevoie de nimic în plus, întrucât totul se află la un click distanță, direct în rețeaua de socializare.

Cum funcționează „Playback”

Cu ajutorul opțiunii „Playback”, utilizatorii de Instagram vor avea posibilitatea de a pune cap la cap un număr de zece story-uri. Dacă într-o primă instanță, Instagram va încerca să decidă pentru tine care sunt cele zece, ulterior vei putea să ștergi unele dintre ele și să adaugi altele, în funcție de ceea ce ți se pare relevant, în contextul activității tale online, în cadrul aplicației aferente rețelei de socializare.

Desigur, fanii au sperat ca opțiunea să beneficieze de mai multe feature-uri, însă momentan va trebui să ne mulțumim cu atât, în speranță că, pe viitor, vor fi adăugate și alte upgrade-uri.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele