Star Wars se transformă într-un joc ”deschis”: când vei putea să-ți petreci viața în universul virtual

Star Wars se transformă într-un joc ”deschis”: când vei putea să-ți petreci viața în universul virtual

Star Wars este unul dintre cele mai fascinante universuri fantastice create vreodată și a fost exploatat financiar până la infinit și înapoi, dar eforturile în acest sens nu s-au terminat încă.

Ubisoft a anunțat că va face o investiție semnificativă de timp și bani într-un joc open-world a cărui acțiune se petrece în universul Star Wars. Cu jocuri precum Assassin`s Creed, Watch Dogs sau Far Cry, compania are o istorie destul de lungă când vine vorba de astfel de jocuri. Va fi interesant de văzut cum își poate transpune experiența vastă într-un titlu Star Wars.

Cu un nume încă necunoscut, acesta este și primul joc în aproximativ un deceniu care este inspirat de Star Wars, dar nu va fi realizat de EA. Creația Ubisoft, în schimb, va fi însoțită de sigla Lucasfilm Games.

Într-un interviu acordat celor de la Wired, oficialii Lucasfilm Games au anunțat că Massive Entertainment, o companie Ubisoft, va fi responsabilă de partea de dezvoltare a titlului. În trecut, Massive s-a mai ocupat de The Division 2 și același motor grafic din acel joc va fi folosit și în cazul noului Star Wars. Este intitulat Snowdrop.

Proiectul se află într-un stadiu incipient la ora actuală și, tocmai din acest motiv, Massive se află încă în stadiul de a face angajări pentru el. Directorul jocului va fi Julian Gerighty, același care a fost responsabil de The Division 2. În teorie, tot Massive Entertainment este responsabilă și de un joc Avatar. A confirmat că se mai lucrează la el, dar nu avem încă nicio idee despre cum arată sau când se lansează.

Anunțul vine la aproximativ 24 de ore după ce Lucasfilm a anunțat că va colabora cu Bethesda pentru un joc Indiana Jones care va fi dezvoltat de MachineGames, aceeași echipă care a reînviat seria Wolfenstein.

În ceea ce privește parteneriatul dintre Star Wars și EA, se pare că Electronic Arts va rămâne un partener strategic și foarte important, dar cam atât.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: