Squid Game este un joc real: câți bani poți câștiga

Squid Game este un joc real: câți bani poți câștiga

Cea mai bună parte a recreației Squid Game de către starul YouTube MrBeast este că, în ciuda faptului că a văzut spectacolul, o pereche de concurenți a promis că nu se vor trăda unul pe celălalt.

Drama Netflix din 2021, care urmărește concurenții încadrați în datorii în timp ce concurează în versiuni mortale ale jocurilor pentru copii, a fost cel mai mare fenomen de cultură pop al anului, devenind subiectul modificărilor de jocuri pentru computer și costume de Halloween.

Ideea este că doar „a face Squid Game” este o premisă suficientă pentru a obține undă verde în 2021 și apreciez că producția lui MrBeast, despre care spune că a costat 3,5 milioane de dolari, inclusiv premiile în numerar, nu încearcă să fie o parodie. Videoclipul de 25 de minute face din Squid Game un concurs real, cât se poate de precis fără să comită efectiv crimă, promițând 456.000 USD câștigătorului într-o serie de jocuri pentru copii cu eliminare instantanee.

Cea mai reușită „parodie”

Nimeni nu este împușcat, dar cei 456 de jucători sunt echipați cu dispozitive activate de la distanță care simulează o lovitură în intestin. Ei joacă Red Light, Green Light, jocul cu bomboane de tip fagure, jocul cu marmură și restul celor care apar și în serial. În mod ironic, unul dintre singurele lucruri pe care nu le fac este să joace „Squid Game” în sine, dar pentru a fi corect, este în esență un sport de luptă și asta ar necesita derogări mai complicate.

Unii l-au criticat pe MrBeast pentru că a ratat sensul showului, cheltuind atât de mult pe videoclip, ceea ce este rezonabil, deși mi-e greu să declar că 3,5 milioane de dolari cheltuiți pentru un videoclip YouTube și premii în bani sunt rău, dar 21,4 milioane de dolari cheltuiți pentru o emisiune Netflix sunt bune.

Un lucru știu sigur: acum că Squid Game și-a atins potențialul ironic și anul este aproape de sfârșit, mă voi bucura dacă îl lăsăm în trecut acum. Măcar până în 2023.

Citește și: