Sony încă mai crede în realitate virtuală: toate detaliile gadgetului futurist, online

Sony încă mai crede în realitate virtuală: toate detaliile gadgetului futurist, online

Sony a sugerat deja că lucrează la o nouă cască PlayStation de realitate virtuală, promițând „salturi dramatice” în performanță, rezoluție mai mare, un câmp vizual mai larg, o mai bună urmărire și un nou controler.

Marți, Sony ar fi dezvăluit mai multe detalii despre setul cu cască la un summit al dezvoltatorilor, potrivit canalului YouTube PSVR Without Parole și UploadVR, a raportat The Verge.

Dispozitivul este denumit în cod VR de nouă generație (NGVR) și dispune de controlere cu senzori tactili capacitivi care pot detecta când ții controlerul sau atingi butoanele și chiar simți distanța până la degete. De asemenea, Sony a spus dezvoltatorului că planifică suport VR opțional pentru toate versiunile AAA, astfel încât să le poți reda fie în VR, fie pe televizor, la fel ca la Resident Evil 7 și No Man’s Sky pe PS4 și PS5.

PSVR Without Parole a mai menționat că PSVR de generația următoare va oferi un câmp vizual de 110 grade, care este cu 10 grade mai lat decât PSVR. Pentru a profita la maximum de acești pixeli, va utiliza o rezoluție de scalare flexibilă, împreună cu o redare simplificată care utilizează urmărirea ochilor pentru a îmbunătăți rezoluția acolo unde ai nevoie. Între timp, UploadVR a spus că setul cu cască va avea afișaje OLED de înaltă rezoluție de 2.000 x 2.040 (4K în total).

Sony nu renunță la realitate virtuală și vine cu noi dispozitive

Am auzit deja că PSVR se va conecta la consolele PlayStation cu un singur cablu. De asemenea, va utiliza urmărirea din interior și din exterior și va oferi declanșatoare adaptive și feedback haptic asupra controlerelor.

După cum s-a spus, PSVR 2 ar trebui să aibă caracteristici în mare parte similare cu căștile rivale precum Oculus Quest 2 și HTC Vive Pro 2. Cu toate acestea, Sony însăși a spus că setul cu cască nu se va lansa până anul viitor, iar un raport al Bloomberg din iunie a indicat că s-ar putea să nu vină până în 2022.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: