Șoc pe Wall Street: angajații marilor bancheri sunt supravegheați din umbră?

Șoc pe Wall Street: angajații marilor bancheri sunt supravegheați din umbră?

Un nou scandal de amploare a luat naștere, de curând, pe Wall Street. Există suspiciuni conform cărora angajații marilor bănci de aici ar fi intens supravegheați de șefii lor.

Comisia americană pentru bursă și valori mobiliare (SEC) tocmai a deschis o investigație controversată care a luat în vizor cele mai puternice bănci de pe Wall Street.

Sunt angajații de pe Wall Street spionați de șefii lor?

Acestea sunt suspectate că și-ar supraveghea angajații. Practic, bancherii de pe Wall Street ar urmări comunicațiile digitale ale angajaților lor, au declarat trei persoane apropiate situației, transmite Reuters.

Aceste persoane care au făcut dezvăluirile au mai povestit faptul că autoritățile abilitate în această problemă, care se ocupă de investigația în cauză, au contactat mai multe bănci în ultimele săptămâni, pentru a verifica dacă au documentat corect comunicațiile profesionale ale angajaților, cum ar fi mesajele text și emailurile, atenția fiind axată pe dispozitivele personale.

Anul trecut, Banca Centrală Europeană, băncile sunt mai vulnerabile ca niciodată în această perioadă a pandemiei și, implicit, clienții lor. Din câte se pare, deja la acea dată se înregistra o creștere semnificativă a numărului de atacuri cibernetice.

Practic, băncile au primit la acea vreme o scrisoare din partea BCE prin care erau îndemnate să testeze capacitatea sistemelor lor tehnologice „şi prin prisma unei posibile creşteri a atacurilor cibernetice şi a unei posibile dependenţe în creştere faţă de serviciile bancare la distanţă”, potrivit Bloomberg, citată de Rador.

BCE a încurajat băncile să ia legătura cu contractori externi pentru prestarea de servicii și pentru a stabili modul în care vor fi ele capabile să continue să ofere servicii în caz de pandemie.

Problema apărută pe Wall Street e deosebit de delicată, deoarece contextul în care ne aflăm ne vulnerabilizează din punct de vedere cibernetic.

Studiile recent efectuate arată că oamenii care lucrează la distanță au datele personale mai expuse și sunt mai vulnerabile în fața atacatorilor cibernetici.

De altfel, în ultimele luni, atacurile cibernetice s-au înmulțit semnificativ.

 

Citește și: