Singura platformă care-i mai suportă minciunile: prezența online a lui Trump, redusă aproape la zero

Singura platformă care-i mai suportă minciunile: prezența online a lui Trump, redusă aproape la zero

Donald Trump a fost învins pe toate fronturile, iar alegerile prezidențiale de acum câteva luni au reprezentat doar începutul. Liderul de la Casa Albă și-a pierdut posibilitatea de a postate pe aproape toate platformele la care avea acces.

În urmă cu aproximativ 24 de ore, Twitter a blocat contul lui Donald Trump pentru o zi. La scurt timp după expirarea termenului, președintele american a postat un mesaj video în care, pentru prima oară, acceptă că a pierdut alegerile prezidențiale în fața lui Joe Biden. Gestul însă are o semnificație infimă spre inexistentă, pe lângă faptul că a venit prea târziu.

Mark Zuckerberg, pe de altă parte, a postat un mesaj cât se poate de detaliat pe pagina personală de Facebook prin care a atras atenția asupra faptului că, cel puțin pentru două săptămâni, Trump nu va mai putea posta nimic pe conturile sale de Instagram și Facebook. Mesajul integral îl poți vedea mai jos, dar ideea de bază este simplă. „Credem că riscul de a permite preşedintelui să continue să se folosească de serviciul nostru în această perioadă este pur şi simplu prea mare”, a declarat Zuckerberg

Consecințele încurajării de către Trump a protestatarilor de a lua cu asalt clădirea parlamentului american vor mai ieși la iveală în următoarele zile și săptămâni, dar până atunci, prezența sa online a fost redusă mult. Nici măcar pe Snapchat nu mai poate posta.

Chiar și cei de la YouTube au decis că orice canal care va găzdui clipuri noi prin care se menționează că Biden a pierdut alegerile, va avea de suferit. Avertismentul va fi de forma pierderii posibilității de a posta conținut nou timp de o săptămână.

Printre altele, Twitch l-a lăsat pe Trump fără opținea de a mai posta conținut video și de a interacționa cu fanii săi. Shopify, o platformă foarte populară pentru magazine online, a desființat mai multe site-uri afiliate președintelui american care comercializau materiale de propagandă pro-Trump. De fiecare dată, motivul a fost același, nimeni nu vrea să mai accepte că se asociază un om care încurajează acte de violență, atât împotriva administrației de la Washington, cât și a democrației americane.

În final, Trump a rămas doar cu contul său de Twitter. Atât. Doar acolo îl mai găsești, cel puțin pentru două săptămână.

Citește și: