07 ian. 2021 | 09:30

Donald Trump, comparat cu Hitler: ”Vrea să transforme America în Reich-ul pentru o mie de ani”

CHESTII
Donald Trump, comparat cu Hitler: ”Vrea să transforme America în Reich-ul pentru o mie de ani”

Într-o perioadă foarte tensionată din istoria recentă a SUA, Cristian Tudor Popescu a reacționat la practicile lui Donald Trump din ultimele zile, comparându-l cu Hitler.

În ultimele 24 de ore, victoria lui Joe Biden la alegerile prezidențiale ar fi trebuit confirmată de parlamentul american. Din păcate, la îndemnul lui Donald Trump, clădirea a fost asaltată de protestatari într-o mișcare anti-democratică. Patru oameni și-au pierdut viața și toți președinții americani anteriori care mai sunt în viață au criticat situația din Capitoliu.

La nivel național, Cristian Tudor Popescu a reacționat imediat la situația din SUA în cadrul unei intervenții la Digi24 din jurul miezului nopții. ”Vrea să transforme America în Reich-ul pentru o mie de ani”, a insistat CTP, comparându-l pe Trump cu Hitler.

”Am spus-o și am repetat-o până m-a durut capul, acest individ, Trump, este capabil de orice, va recurge la orice mijloace pentru a își păstra puterea, și asta se întâmplă acum. Văzând imaginile, am senzația unui serial prost.

Acesta este terorism la nivel de stat, condus și lansat, inițiat, acum câteva ore în discursul acela la miting, de către președintele SUA, care le-a cerut suporterilor săi să vină și să intervină. Ce vedem, este cea mai gravă lovitură la adresa statului american, la adresa ideii de America, de la războiul civil încoace. Pentru că vine din interiorul Americii, nu din exteriorul ei.”, a spus Cristian Tudor Popescu la postul de televiziune.

Imediat, CTP a mers și mai departe cu comparația sa. ”Ce vor acești oameni? Să presupunem că ar izbândi în demersul lor. Ce înseamnă izbânda lor, a acelor inși care au ocupat acum Capitoliul? Înseamnă instaurarea dictaturii în America. Înseamnă transformarea Americii într-o Coree de Nord, cu Donald Trump și familia lui, dictatori ereditari. El pe viață, și urmașii lui. Ce altceva să vrei în momentul în care vii și răstorni prin forță rezultatul alegerilor democratice, certificate de toate instituțiile statului american?”, este de părere Tudor Popescu. ”În acest moment, Statele Unite se situează sub Rusia și sub China. Se duc spre Coreea de Nord, prin ce vedem acolo.”, a concluzionat el.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele