16 dec. 2021 | 09:35

Se schimbă legea pe străzile din România: ce se întâmplă în giratorii, intersecții

ACTUALITATE
Se schimbă legea pe străzile din România: ce se întâmplă în giratorii, intersecții

Se schimbă legea în ceea ce privește reclamele, în România. Iată ce (nu) vei mai vedea pe străzile noastre.

Amplasarea oricăror mijloace de publicitate sau reclamă va fi interzisă în curbe și în intersecții, precum și în zonele de asigurare a vizibilității. Restricția a fost promulgată de președintele Iohannis, potrivit Profit.ro.

Legislația actuală interzice amplasarea construcțiilor, respectiv a ”panourilor publicitare” în curbe și în intersecțiile la nivel de căi de comunicație, în ampriză și în zonele de siguranță, precum și pe suprafețele de teren destinate asigurării vizibilității, în curbe și în intersecții.

Legea a fost adoptată de Camera Deputaților cu 239 de voturi „pentru”, 52 „contra” și o abținere. Proiectul a fost inițiat de 40 de deputați PNL, PSD și minorități naționale.

Legea s-a schimbat pentru străzile României

Așadar, noua lege modifică prevederile actuale din Codul Rutier, în scopul de a oferi textului de lege ”mai multă claritate terminologică”.

Astfel, noua formulare este următoarea: ”Se interzice amplasarea mijloacelor de publicitate sau reclamă și a construcțiilor, cu excepția statuilor și a monumentelor, în curbe și în intersecțiile la nivel ale căilor de comunicație, în ampriză și în zonele de siguranță, precum și pe suprafețele de teren destinate asigurării vizibilității în curbe și în intersecții”.

În concluzie, conform acestei formulări, orice fel de reclamă sau publicitate va fi interzisă în spațiile menționate. A fost admis că singura excepție trebuie să o reprezinte statuile și monumentele istorice, deja existente sau care vor fi amplasate în aceste zone ale drumurilor publice.

”Spațiile publicitare nu trebuie să împiedice sub nicio formă vizibilitatea șoferilor pe drumurile din România, siguranța circulației fiind prioritară pentru autoritățile publice”, spun inițiatorii proiectului.

De asemenea, cu câțiva ani în urmă, scriam aici despre cum panourile digitale de la marginea șoselelor îți vor afișa reclame personalizate în funcție de marca și modelul mașinii pe care o conduci.

Industria publicitară progresează în ton cu tehnologia și găsește noi modalități de a-ți aduce la cunoștință noile trenduri sau creații pe care trebuie să le achiziționezi. Anunțurile publicitare personalizate în funcție de preferințe sau buget le sunt familiare celor care se folosesc de internet în mod uzual, dar Synaps Labs introduce și în lumea fizică un sistem de selecție a reclamelor pe care să ți le livreze, conform Technology Review.