Se dau bani de la stat pentru șomeri: niciodată nu ai accesat fonduri europene atât de ușor

Se dau bani de la stat pentru șomeri: niciodată nu ai accesat fonduri europene atât de ușor

Vrei să fii patron de firmă? Nimic mai simplu, acum. Se dau bani de la stat, pentru șomeri, ca să-și deschidă afacere.

Au fost selectate trei organizații care vor derula proiecte în București și județul Ilfov, prin care se vor acorda, printre altele, și granturi de până la 25.000 de euro. Fiecare unor tineri șomeri, pentru a-i ajuta să înceapă o activitate ca patroni de firme, notează StartupCafe.ro.

Se dau bani de la stat ca să-ți faci afacere

Este vorba despre linia de finanțare Viitor pentru Tineri NEETs II, din cadrul Programului Operațional Capital Uman (POCU) 2014-2020.

Acum, este vorba despre regiunea de dezvoltare București-Ilfov. Aici, au fost selectate trei proiecte în care vor fi incluși tinerii NEETs, adică acei tineri care nu au nici loc de muncă și nici nu mai urmează o formă de învățământ.

Cele trei proiecte sunt următoarele: Educație, Formare și Ocupare pentru Tinerii NEETs din Regiunea București Ilfov, în valoare de 3,8 milioane de lei, derulat de firma Verifield SRL, din București, Energie vie pentru tineri NEETS – 4,8 milioane lei, derulat în București-Ilfov de firma Euro Jobs SRL, din Petroșani și VIITOR – Valorificarea, Instruirea si Integrarea Tinerilor prin Ocupare si Responsabilizare – 3,2 milioane de lei, derulat în regiunea București-Ilfov de către Asociația „Brahma”, din satul Razvani, care aparține de orașul Lehliu Gară din județul Călărași.

Mai departe, cele două firme și ONG-ul care vor derula proiectele vor semna contractele de finanțare cu Autoritatea de Management POCU din subordinea Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) și se vor apuca să recruteze tinerii NEETs care vor fi incluși în program.

Tinerii care vor fi recrutați vor urma în principal cursuri de calificare profesională, iar un număr foarte mic – câte zece pentru fecare proiect (30 în total, pe București-Ilfov) – vor ajunge să obțină subvențiile de maximum 25.000 de euro pentru afaceri.

Poți să descarci de aici lista oficială a organizațiilor care vor împărți banii pentru viitorii tineri patroni în regiunea București-Ilfov. De asemenea, de aici poți descărca ghidul solicitantului și schema de minimis.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: