Programul Rabla 2021: se dau în continuare bani de la stat. Când se suplimentează Rabla Plus și Clasic

Programul Rabla 2021: se dau în continuare bani de la stat. Când se suplimentează Rabla Plus și Clasic

Programul Rabla 2021 a fost un succes major pentru românii interesați de înlocuirea autoturismului din dotare. Interesul a fost atât de mare, încât autoritățile suplimentează bugetul, din nou.

Dacă îți doreai să-ți schimbi mașina veche cu una nouă și nu ai făcut-o deja, autoritățile române îți mai dau o șansă. Nu doar că se extinde programul Rabla, dar se adaugă bugete semnificative ambelor variante ale mecanismului de modernizare a parcului auto din țara noastră.

Rabla Plus și Rabla Clasic, ce se întâmplă cu bugetele

Cu nu mai puțin de 200 de milioane de lei vor fi suplimentate fiecare dintre bugetele pentru Rabla Plus și Rabla Clasic, atrage atenția printr-un comunicat Administrația Fondului pentru Mediu (AFM). Singura diferență ține de momentul în care se suplimentează bugetul.

În cazul programului Rabla Plus, bugetul a fost suplimentat cu 200 de milioane de lei de sâmbătă, 21 august. Programului Rabla Clasic se bucură de 200 de milioane de lei în plus din 28 august, o săptămână mai târziu.

Potrivit datelor obținute de economica.net, valoarea alocată Programului Rabla Plus, în anul 2020, a fost de 200 de milioane de lei, în timp ce pentru anul în curs bugetul este triplu, respectiv 600 de milioane de lei, rezultând astfel un buget total aferent anilor 2020 şi 2021 de 800 de milioane de lei.

În același timp, motivul pentru care autoritățile au suplimentat bugetul de două ori pentru aceste programe are legătură cu faptul că ritmul înscrierilor s-a menținut crescut, un detaliu care a dus la alocarea de noi sume. Ca referință, pentru Rabla Clasic, valoarea alocată în anul 2020 a fost de 405 milioane de lei, iar în anul 2021, ca urmare a acestei ultime suplimentări, bugetul alocat este de 640 de milioane de lei.

AFM a confirmat suplimentările de buget cu 200 de milioane de lei pentru programul Rabla Clasic și 200 de milioane de lei pentru Rabla Plus pe site-ul instituției. Mecanismul pentru a profita de acești bani rămâne neschimbat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: