Se caută gameri în București: ce trebuie să știi dacă vrei să te angajezi la Funcom

Se caută gameri în București: ce trebuie să știi dacă vrei să te angajezi la Funcom

În cazul în care ți-ai dorit întotdeauna să lucrezi în domeniul gamingului, deschiderea primului studio Funcom în București s-ar putea să fie cea mai bună soluție.

Dacă ești un gamer pasionat, cu o atenție deosebită la detalii și cu standarde înalte vizavi de ceea ce înseamnă un joc bun, viitorul tău s-ar putea să fie unul foarte roz. Nu de alta, dar Funcom va internaliza procesul de asigurare a calității jocurilor sale prin deschiderea unui nou studio la București. Acesta urmează să coordoneze prin echipa din Bucuresti zona de QA (asigurare a calității) până la sfârșitul lunii septembrie a acestui an. Cu alte cuvinte, vei avea posibilitatea să testezi jocuri și să fii plătit pentru asta

Procesul de recrutare este deja în desfășurare, iar noii angajați vor lucra la titluri precum Conan Exiles, Metal: Hellsinger, dar și la viitorul joc de tip survival, Dune.  ”Piața de gaming din România este în plină dezvoltare, iar la București, în special, există foarte mulți profesioniști talentați care lucrează în industria de tehnologie și gaming”, a declarat Rui Casais, CEO Funcom.

”Ne dezvoltăm continuu și avem planuri din ce în ce mai ambițioase, de aceea este extrem de important să ne asigurăm că avem un departament de QA de top. Prin urmare, suntem extrem de încântați să ne extindem în această regiune, cu o echipă dedicată uneia dintre cele mai importante părți ale procesului de dezvoltare a jocurilor video. Mai mult, planificăm să adăugăm în viitor și alte servicii din sfera producției pe care le vom livra prin intermediul acestui studio.” , a adăugat oficialul.

În cazul în care compania nu este foarte cunoscută pentru tine, gigantul Funcom a fost fondat în 1993 și este cel mai mare dezvoltator de jocuri din Norvegia. A devenit cunoscut pentru jocurile online multiplayer precum Conan Exiles (2017), Secret World Legends (2012), Age of Conan (2008) și Anarchy Online (2001) și lucrează în prezent la un nou joc de supraviețuire, a cărui acțiune este plasată în universul Dune. În 2020, Funcom a devenit parte din familia Tencent Games, care deține principala platformă de dezvoltare, operare și publicare de jocuri la nivel mondial.

Interesul pentru Dune este de așteptat să crească după lansarea filmului cu același nume, produs de Hollywood, la sfârșitul acestui an, în regia lui Denis Villeneuve, despre care criticii de film preconizează că ar putea deveni un blockbuster. Din păcate, lansarea peliculei a suferit mai multe amânări. Conform celor mai recente dat, ar trebui să ajungă pe marile ecrane în luna octombrie a acestui an.

Dacă te încântă ideea, găsești mai multe informații pe marginea posturilor disponibile la Funcom, inclusiv în București, la această adresă.

Citește și: