Cel mai așteptat SF al anului, întârziat din nou: când și unde va fi lansat Dune

Cel mai așteptat SF al anului, întârziat din nou: când și unde va fi lansat Dune

Dacă aștepți cu nerăbdare să vezi mult așteptatul film “Dune” al lui Denis Villeneuve, va trebui să ai și mai multă răbdare.

După ce a fost amânat de la data de lansare inițială din 18 decembrie 2020, până la 1 octombrie 2021, Dune a fost amânat din nou cu încă trei săptămâni, până la 22 octombrie 2021, conform Variety. Warner Bros. a amânat și alte câteva filme: “Cry Macho” al lui Clint Eastwood pe 17 septembrie și “The Many Saints of Newark” pe 1 octombrie.

Filmul, o adaptare a romanului clasic științifico-fantastic al lui Frank Herbert, are o distribuție de seamă, care îi include pe Timothée Chalamet, Oscar Isaac, Zendaya, Stellan Skarsgård, Jason Momoa, Josh Brolin, Dave Bautista, Rebecca Ferguson și Javier Bardem. Dune va fi primul dintre cele două părți ale poveștii și va acoperi prima jumătate a cărții. Un al doilea film se va lansa la o dată necunoscută încă, pe baza celei de-a doua jumătăți a romanului.

Vei vedea Dune pe 22 octombrie

Warner Bros. a anunțat anul trecut că întreaga gamă de filme din 2021, inclusiv “Dune”, va fi lansată simultan pe HBO Max și în cinematografe.

Dune se află într-un viitor îndepărtat în mijlocul unei societăți interstelare feudale, în care diferite case nobile controlează feudele planetare. Acesta spune povestea tânărului Paul Atreides, a cărui familie acceptă administrarea planetei Arrakis. Povestea explorează interacțiunile multistratificate ale politicii, religiei, ecologiei, tehnologiei și emoției umane, pe măsură ce fracțiunile imperiului se confruntă într-o luptă pentru controlul lui Arrakis.

Trailerul Dune include o distribuție de invidiat și viermi imenși: se anunță a fi SF-ul anului. Ca referință, aceasta este a doua tentativă de a ecraniza cărțile clasice ale lui Frank Herbert. Prima a avut loc în 1984 sub cârma lui David Lynch, deși producția de acum peste 35 de ani a fost departe de a fi un succes comercial sau din partea criticilor. Rămâne să vedem cât de memorabil va fi noul Dune. Din trailer pare cel puțin spectaculos.

Citește și:
Etichete: