Școala online se bucură de o actualizare importantă: ce a anunțat Google pentru Classroom și Meet

Școala online se bucură de o actualizare importantă: ce a anunțat Google pentru Classroom și Meet

În perioada pandemiei, copiii au devenit dependenți de școala online, experimentată prin intermediul Google Classroom. Acum, serviciul cu pricina se va bucura de o actualizare importantă, alături de Meet și Workspace.

Nu au știut toți profesorii să profite de Google Classroom pentru a-și preda lecțiile în 2020 și 2021, iar cei mai mulți dintre ei au făcut un efort inexistent în a-și adapta stilul de predare și conținutul la online. Cu toate acestea, Google încearcă în continuare să dea o mână de ajutor celor care sunt nevoiți în continuare să urmeze cursuri online.

Printr-o nouă postare pe blogul oficial al Google, compania a anunțat o serie de instrumente pentru a îmbunătăți experiența online furnizată elevilor și studenților, în contextul pandemiei de Covid-19. Deși modificările vizează toate instrumentele software utilizate în procesul de educație, în centrul atenției este Google Classroom.

Aplicația de Android Classroom se va bucura de o îmbunătățire majoră a suportului offline în următoarea perioadă, pentru a permite elevilor să-și facă treaba chiar și dacă nu au acces la internet. Vor putea să înceapă o temă, să deschidă atașamente din Drive sau să redacteze proiecte fără o conexiune activă.

Dacă una din orele tale implică interacțiunea cu fotografii, tot pe Android, îți va fi mai ușor să le combini într-un singur documente, să le decupezi, rotești sau să le ajustezi gradul de luminozitate. Când vei edita teme existente pe web, iOS sau Android, prin intermediul Classroom vei putea să îngroși, înclini sau să subliniezi text, la fel ca în Word. Listele punctate vor reprezenta de asemenea o posibilitate. Dacă vrei să-ți îmbunătățești cunoștințele de IT, Google tocmai a lansat un curs gratuit de știința calculatoarelor intitulat CS Firs și este disponibil acum.

Profesorii vor avea o viață mai ușoară în a controla temele copiilor, a da note, în a verifica dacă este cazul de plagiat sau dacă trebuie să atașezi un feedback la o lucrare. Lista completă a schimbărilor o găsești aici.

Citește și: