Google Connected Classrooms – un program educational pentru elevi [VIDEO]

Google Connected Classrooms - un program educational pentru elevi [VIDEO]

In incercarea de a permite unor grupuri cat mai mari de elevi sa mearga in excursii educationale, Google a creat Google Connected Classrooms.

google-connected-classrooms

Excursiile niciodata nu au fost ieftine, mai ales cand era vorba de deplasari educationale cu toti colegii de clasa la diverse muzee. Din aceasta cauza, pentru a aduce excursii in cat mai multe clase, Google a creat un program intitulat Google Connected Classrooms.

,,Clasele Conectate” este numele unui sistem bazat pe si serviciul de video conferinte pentDin ru a crea conferinte la scara larga cu diverse institutii educationale. Toate experientele de acest gen sunt traite in direct, interactionand si punand intrebari, insa merita retinut ca excursia la Gradina Zoologica din Atlanta, care a avut loc in urma cu cateva zile, poate fi urmarita si retroactiv. Intreaga platforma este disponibila la connectedclassrooms.withgoogle.com. Pentru zilele urmatoare, sunt planificate deplasari la Seattle Aquarium, Minnesota Zoo si Solar Impulse Hangar.

Daca sunteti profesor, va puteti inscrie la fiecare dintre excursii impreuna cu peste 20 de parteneri si puteti organiza o sesiune de streaming interactiva in direct la scoala. Partea de interactivitate implica intrebari si raspunsuri in direct cu angajatii institutiilor vizitate. Daca diferenta de fus orar nu va este favorabila, cel mai probabil de a doua zi, aceeasi sesiune poate fi vizionata la orice ora.

Cu toate ca la prima vedere este un serviciu dedicat celor din SUA, in realitate nu este deloc asa. Din experienta mea, fara nici un nume de utilizator sau parola, am putut viziona cateva excursii virtuale postate pe calendarul Connected Classrooms si sunt convins ca politica nu se va schimba nici pe viitor. Nu am avut inca ocazia sa vad o transmisiune in direct, dar si aceea este o situatie care trebuie experimentata.

Daca aveti intrebari legate de modul in care aceasta initiativa este pusa in aplicare de catre gigantul din Mountain View, clipul de mai jos ar trebui sa va raspunda la cea mai mare parte dintre ele.

Citește și: