Schimbarea WhatsApp de care trebuie să știi: cum îți protejează intimitatea, de acum

Schimbarea WhatsApp de care trebuie să știi: cum îți protejează intimitatea, de acum

WhatsApp urmează să lanseze o nouă funcție. Deși este încă în faza de testare, producătorii și-au dorit ca utilizatorii să știe de ea. Funcția va fi similară cu cea care permite trimiterea mesajelor, care dispar în șapte zile. Acum ei lucrează la mesajele care vor dispărea în 90 de zile.

Când a fost lansată versiunea cu perioada de grație de șapte zile, compania a făcut precizări în ceea ce o privește. „Începem cu șapte zile, deoarece credem că acest lucru oferă liniște sufletească precum că acele conversații nu sunt permanente, rămânând în același timp la dispoziția utilizatorului, astfel încât să nu uitați despre ce vorbeați”, au precizat aceștia.

„Lista de cumpărături sau adresa magazinului pe care ați primit-o acum câteva zile va fi acolo cât timp aveți nevoie de ea și apoi va dispărea când nu va mai fi necesară. Dacă mesajele care dispar sunt activate, conținutul media trimis în chat va dispărea, dar va fi salvat pe telefon dacă descărcarea automată este activată”, a mai comunicat compania.

De ce vine Whatsapp cu astfel de funcții?

„Scopul nostru este să facem ca experiența de pe WhatsApp să fie conform dorințelelor utilizatorilor. Să fie cât mai aproape de ei, ceea ce înseamnă că discuțiile nu ar trebui să rămână acolo pentru totdeauna” precizează oficialii de la Facebook.

În mod similar cu cea anterioară, versiunea beta aduce o caracteristică prin care mesajele vor fi eliminate după aproximativ trei luni. Deocamdată această versiune este disponibilă în Beta 2.21.17.16 pentru Android.

Un raport de la WaBetaInfo a distribuit o captură cu noul meniu ”Mesajele care dispar”. Acesta va permite personalizarea mesajelor din acest punct de vedere. Meniul oferă opțiuni cuprinse între 90 de zile și 24 de ore. De asemenea, există și varianta prin care se poate dezactiva complet funcția.

Odată cu lansarea noii versiuni, WhatApp oferă mai multă flexibilitate și mai multe opțiuni utilizatorilor. Nu se știe încă data exactă a lansării ei pe versiunea live WhatsApp. Compania este foarte cunoscută pentru faptul că, aceasta testează o perioadă lungă de timp o funcție până când o lansează. Astfel se elimină eventualele erori de operare.