Alternativa la WhatsApp, Yik Yak, revine: cum vrea să atragă utilizatorii

Alternativa la WhatsApp, Yik Yak, revine: cum vrea să atragă utilizatorii

Yik Yak, aplicația anonimă de chat, revine după ce a fost închisă în 2017. Pe lângă WhatsApp, care acum este cea mai utilizată platformă de chat, de-a lungul timpului, au mai fost și alte aplicații care au încercat să capteze utilizatori. La mijlocul anilor 2010 aplicațiile de chat anonime erau la modă. Printre ele se afla și Yik Yak. Acesta a funcționat până în anul 2017, când a fost închisă. Motivul pentru care nu a reușit să funcționeze în continuare a fost migrația utilizatorilor spre alte chat-uri cum este Snap Chat. De asemenea au existat și controverse în ceea ce privește conduita necorespunzătoare.

Acum, ea poate fi descărcată de pe iOS App Store. Dar, se pare că este disponibilă doar în Statele Unite ale Americii și exclusiv pe iPhone. În curând, se va extinde și în alte regiuni și pe alte dispozitive. La fel ca înainte, este o aplicație pentru mesaje care vă conectează la alte persoane pe o rază de cinci mile. Cu toate acestea, aspectul localizat și faptul că utilizatorii pot posta în mod anonim, au condus la rapoarte de agresiune . S-au descoperit și acțiuni hărțuire pe scară largă la colegii, licee și în alte comunități.

Care sunt condițiile de utilizare a platformei de chat?

Dezvoltatorii revigoratului Yik Yak par conștienți de problemă. Ei sfătuiesc utilizatorii să mențină totul în siguranță. Pentru asta, pe site-ul aplicației există o secțiune intitulată ”limită de protecție comunitară”. Conform ei, Yik Yak nu permite utilizatorilor să posteze informații personale. La fel, este exclusă hărțuirea, amenințarea, fanatismul de orice fel. Nu se acceptă promovarea sau încurajarea sinuciderilor și a auto-vătămării. Știrile false și spamul sunt, de asemenea, interzise.

Gestionarea unei comunității este o problemă în general . Atunci când ea mai este și anonimă devine foarte greu de monitorizat. Odată cu revenirea aplicației de chat, se va pune în primul rând problema cooptării de utilizatori. Apoi, producători vor fi puși în situația gestionării acestora.

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: