Schimbarea WhatsApp de care aveai nevoie, cu adevărat: conversațiile tale nu vor mai fi la fel

Schimbarea WhatsApp de care aveai nevoie, cu adevărat: conversațiile tale nu vor mai fi la fel

WhatsApp continuă să fie cea mai populară aplicație de chat de pe întregul mapamond, pe lângă Facebook Messenger. În curând, s-ar putea să devină și mai îndrăgită datorită unei actualizări aflate acum în teste.

Inginerii WhatsApp testează numeroase funcții, iar cele mai multe dintre ele vor ajunge la publicul larg peste câteva săptămâni sau luni. În funcție de feedbackul primit de la utilizatori, unele opțiuni suplimentare suferă modificări până la propagarea în masă, altele rămâne neschimbare din beta și până în versiunea finală.

Conținutul trimis prin WhatsApp va arăta mai bine

WhatsApp a început acum să testeze o funcție prin care utilizatorii pot evita cu o ușurință sporită algoritmii de compresie pentru imagini și clipuri video expediate prin intermediul aplicației de chat. Cu alte cuvinte, filmele și pozele primite și trimise vor arăta la fel ca atunci când au fost imortalizate, un detaliu care nu se aplică în prezent.

În practică, vei avea o bifă suplimentară intitulată ”best quality” (cea mai bună calitate) pe lângă ”auto” și ”data saver” (economie de date) într-o versiune viitoare a aplicației. Astfel, de acum înainte, ține de tine dacă te interesează mai mult traficul de internet pe care îl generezi prin transferul de fișiere trimise prin WhatsApp sau dacă este mai importantă calitatea și claritatea respectivelor materiale media.

În mod previzibil, dacă nu vrei să te gândești la astfel de detalii tehnice, vei putea întotdeauna să lași parametrii de calitatea în seama WhatsApp. Asta înseamnă că aplicația va decide dacă va aplica sau nu algoritmi de compresie pe filme și poze. Cel mai probabil, când vei utiliza o conexiune de date mobile, calitatea va fi un pic mai joasă, în timp ce pe Wi-Fi, clipurile și imaginile vor arăta mai bine.

Ca de fiecare dată, schimbarea a fost detaliată de WABetaInfo și este desprinsă dintr-o versiune recentă beta ajunsă online prin Google Play Beta Program. Până când va ajunge însă la publicul larg, merit să ai în vedere că Apple iMessage nu-ți compresează conținutul media aproape niciodată.