10 iul. 2021 | 09:15

Schimbarea WhatsApp care te ajută să-ți vezi pozele și clipurile cu alți ochi: cum crești calitatea

ACTUALITATE
Schimbarea WhatsApp care te ajută să-ți vezi pozele și clipurile cu alți ochi: cum crești calitatea

WhatsApp testează schimbarea care ar putea face mult mai ușor să partajezi fotografii și videoclipuri de înaltă calitate în cadrul aplicației. Fișierele vor beneficia de o claritate mult mai mare ca până acum.

În acest moment, toate clipurile pe care le partajezi cu prietenii sau familia sunt comprimate, ceea ce reduce semnificativ calitatea acestora. Însă, așa cum a fost observat de WABetaInfo, o nouă opțiune testată în WhatsApp beta pentru Android (versiunea 2.21.14.16) îți va oferi posibilitatea de a trimite fotografii sau videoclipuri fie în „Economizor de date” , fie într-un nou format,  „Cea mai bună calitate”.

Momentan nu este clar dacă „Cea mai bună calitate” înseamnă complet necomprimată sau, poate mai probabil, o formă mai ușoară de compresie care păstrează calitatea imaginii. Ceea ce se știe acum este că „fotografiile de cea mai bună calitate sunt mai mari și pot dura mai mult pentru a fi trimise”.

Google Photos oferă deja o opțiune duală similară pentru fotografii, dar alternativa sa la fotografiile comprimate este „Calitatea originală”, care păstrează aceeași rezoluție și calitate ca fișierul original. Oricum ar fi, este probabil să fie o opțiune foarte utilă pentru oricine folosește în mod regulat WhatsApp pentru a partaja fotografii, dar ar prefera ca acestea să fie păstrate intacte, mai degrabă decât trecute prin metoda de compresie a aplicației de mesagerie.

Aceeași versiune beta a aplicației conține, de asemenea, o opțiune identică și pentru videoclipuri. Ambele opțiuni vor fi probabil găsite în secțiunea „stocare și date” din setările WhatsApp din aplicația Android, deși nu este încă clar dacă aceeași caracteristică este testată pentru utilizatorii iOS.

Schimbarea din partea WhatsApp nu are momentan o dată de lansare

Din punct de vedere tehnic, este posibil să trimiți fotografii necomprimate folosind WhatsApp chiar și acum. Acest lucru necesită însă utilizarea unei metode destul de incomode, care implică transformarea imaginii într-un PDF, înainte de a o trimite.

Deși nu este încă clar când noua caracteristică „Cea mai bună calitate” a WhatsApp ar putea fi lansată oficial, ea promite că va fi o modalitate mult mai utilizată de trimis fotografii, care să păstreze calitatea posibilă pe cele mai bune camere ale telefoanelor.

Deși este de înțeles că modul implicit al WhatsApp este de a comprima imaginile în scopuri rapide și de date mobile, omniprezența aplicației de mesagerie îl face o modalitate excelentă de a partaja rapid instantanee cu aproape oricine. Acest lucru este valabil și pentru fotografii profesioniști, care ar putea folosi aplicația pentru a trimite mai multe imagini de previzualizare clienților, dacă nu ar comprima toate fișierele până la aproximativ 2MP.