Schimbarea WhatsApp care îi salvează pe utilizatori: de ce nu mai pot fi înșelați

Schimbarea WhatsApp care îi salvează pe utilizatori: de ce nu mai pot fi înșelați

În momentul în care îți achiziționezi un telefon nou și îți restaurezi contul de WhatsApp, aplicația va verifica dacă ești tu, prin trimiterea unui SMS care conține un cod format din șase cifre. Totuși, WhatsApp vine cu schimbarea prin care, securitatea contului va fi sporită.

Compania a lucrat la o nouă metodă de verificare a contului tău, iar acest lucru se va face prin intermediul unui apel telefonic de tip flash. După cum arată un raport al WABetaInfo, aplicația de mesagerie instantă testează deja această nouă funcție pentru dispozitivele care rulează Android.

Iată cum va funcționa această nouă măsură de securitate: poți opta pentru a primi un apel pentru verificare în locul unui cod transmis prin SMS. WhatsApp te va apela pentru un scurt moment, după care apelul se va încheia. Nu este necesară răspunderea acelui apel pentru că, verificarea va fi fost deja făcută.

schimbarea WhatsApp
Schimbarea WhatsApp care ii salveaza pe utilizatori de ce nu mai pot fi inselati

Schimbarea de la WhatsApp va avea loc doar pe Android

În momentul în care această nouă funcție va fi lansată, din păcate pentru utilizatorii iOS, opțiunea va fi doar la dizpziția utilizatorilor de Android. Acest lucru se va întâmpla din cauză că iOS nu permite aplicațiilor să citească istoricul apelurilor. Publicațai WABetaInfo a menționat că, deși aplicația va accesa jurnalul de apeluri pentru a compara cu ultimul apel, nu va folosi datele pentru terți sau pentru oricare altă utilizare.

În special, Instagram testează o caracteristică pentru a obține coduri de verificare prin WhatsApp în loc de SMS-uri. Această nouă dezvoltare vine după o săptămână plină de acțiune pentru WhatsApp. Compania a confirmat că testează abilitatea de a utiliza un singur cont pe mai multe dispozitive și îți va permite să conectezi patru dispozitive sub acea funcție.

Acest lucru înseamnă că, în curând, vei putea utiliza aplicația de chat și pe iPad. Totodată, WhatsApp a lansat o comutare pentru a accelera redarea mesajelor vocale.

Citește și: