Avertisment pentru toți cei cu WhatsApp: ce să faci imediat când pierzi sau ți-e furat telefonul

Avertisment pentru toți cei cu WhatsApp: ce să faci imediat când pierzi sau ți-e furat telefonul

În momentul în care rămâi fără dispozitivul pe care ai activat un cont de Whatsapp, pentru că îl pierzi sau ți se fură, trebuie să știi cum să îți protejezi informațiile de pe cont, conversațiile, conținutul media pentru ca alte persoane să nu le acceseze în mod abuziv.

WhatsApp funcționează numai când dispozitivul principal al unui utilizator este conectat la internet și este pornit. Cu toate acestea, ce se întâmplă când un utilizator își pierde smartphone-ul și nu poate accesa WhatsApp pe niciun alt dispozitiv?

Din păcate, nu există o opțiune care să te ajute să dezactivezi de la distanță contul de WhatsApp, dar platforma de mesagerie are o serie de pași pe care îi poți urma, dacă te regăsești într-o situație nefericită precum cele menționate anterior.

Ce trebuie să faci când nu mai ai acces la telefonul cu WhatsApp

Primul lucru pe care ar trebui să îl faci este este blocarea cartelei SIM. Practic, ar trebui să apelezi furnizorul de rețea cât mai curând posibil pentru a bloca cartela SIM. Atunci nu va mai fi posibil să verifici din nou contul de pe acel telefon, deoarece trebuie să poți primi SMS sau apeluri telefonice pentru a face acest pas de verificare.

După blocarea SIM-ului, ai două opțiuni:

  • utilizezi o nouă cartelă SIM cu același număr pentru a activa WhatsApp pe noul tău telefon

Acesta este cel mai rapid mod de a-ți dezactiva contul de pe telefonul furat. WhatsApp poate fi activat numai cu un singur număr de telefon pe un singur dispozitiv, o singură dată.

  • dezactivezi contul

Pentru a face acest lucru, trebuie să trimiți companiei un mail că ți-ai pierdut sau ți-a fost furat telefonul și să ceri dezactivarea contului. Trebuie să incluzi numărul de telefon în format internațional.

Odată dezactivat, contactele îți pot vedea în continuare profilul și pot trimite mesaje, care vor rămâne într-o stare în așteptare timp de până la 30 de zile. În cazul în care reușești să reactivezi contul înainte că acesta să fie șters, vei primi mesajele în așteptare pe noul telefon și vei fi în continuare în toate chaturile de grup.

În cazul în care nu îți reactivezi contul în termen de 30 de zile, acesta va fi șters complet. Chiar și cu cartela SIM blocată și serviciul telefonic dezactivat, WhatsApp poate fi utilizat pe Wi-Fi dacă nu contactezi compania cu o solicitare de dezactivare a contului.

Dacă ai reușit să salvezi o copie de rezervă utilizând Google Drive, iCloud sau OneDrive înainte ca telefonul să dispară, ar putea să ți se restabilească istoricul chatului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: