Noua schimbare de la Instagram: cum va afecta toți adolescenții

Noua schimbare de la Instagram: cum va afecta toți adolescenții

Instagram a lansat o serie de funcții noi și experimentale, menite să facă din aplicația sa un loc mai sigur pentru adolescenți, înainte de mărturia lui Adam Mosseri la Senat.

Pentru început, rețeaua de socializare lansează funcția „Take a Break” anunțată anterior în SUA, Marea Britanie, Canada și Australia. Acum, când un utilizator a scrollat pe Instagram de ceva timp, aplicația îi va cere să ia o pauză și să seteze mementouri pentru viitor, potrivit Engadget.

Adolescenții, în special, vor primi notificări pentru a activa acele memento-uri, pentru a se asigura că sunt conștienți de caracteristică. Ei vor vedea, de asemenea, sfaturi susținute de experți pentru a-i ajuta să „reflecteze și să reseteze”.

În martie, Instagram va lansa instrumente pentru părinți și tutori care le vor oferi o modalitate de a vedea cât timp petrec copiii lor pe aplicația deținută de Facebook și de a stabili limite de timp. Adolescenții vor avea opțiunea de a-și anunța părinții dacă raportează pe cineva, de asemenea, servind ca o modalitate de a le semnala adulților din viața lor că ar putea avea nevoie să vorbească despre asta.

Instagram face mai multe schimbări

Una dintre funcțiile experimentale pe care Instagram le testează va fi utilă pentru adolescenții și tinerii adulți care doresc să-și elimine activitatea din aplicație de când erau mult mai tineri. Acest lucru va permite utilizatorilor să șteargă fotografiile și videoclipurile pe care le-au postat, precum și toate aprecierile și comentariile lor. Funcția va fi disponibilă pentru toată lumea în ianuarie.

O altă funcție va extinde ceea ce Instagram a început la începutul acestui an, când a interzis adulților să le trimită mesaje adolescenților care nu îi urmăresc. La începutul anului viitor, va dezactiva și capacitatea de a eticheta sau de a menționa adolescenții de către adulții care nu îi urmăresc sau de a include conținutul acestora în Reels Remix-uri sau Ghiduri. În cele din urmă, explorează posibilitatea de a limita conținutul sensibil pe care adolescenții îl văd și mai mult și în prezent construiește o experiență care să-i împingă pe utilizatori către un alt subiect dacă au derulat un subiect de ceva timp.

Șeful Instagram, Adam Mosseri, urmează să depună mărturie săptămâna aceasta, ca parte a unei serii de audieri despre protejarea copiilor online. Instagram și Facebook au fost criticate în ultimele luni după ce Frances Haugen a relatat Congresului despre efectul rețelelor sociale asupra adolescenților, pe baza cercetărilor Meta. Haugen a făcut o mulțime de dezvăluiri despre algoritmii Facebook și alte sisteme interne, iar unul dintre lucrurile pe care le-a dezvăluit a fost că „clasamentul bazat pe implicare pe Instagram poate conduce copiii de la subiecte foarte inofensive, cum ar fi rețete sănătoase, la conținut care promovează anorexie”.

Citește și: